آدرس: تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک تخصصی پوست و مو رازی

آیا لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی خطرناک است؟

چیزهای زیادی درباره اصلاح مرتب موهای ناحیه بیکینی وجود دارد که ممکن است هیچگاه به آن‌ها عادت نکنید: برجستگی‌هایی که در اثر اصلاح با تیغ روی پوست ایجاد می‌شود، و خارش در مرحله رشد مجدد. حق دارید اگر بخواهید وسایل اصلاح موهای زائد خود مثل تیغ و موم را به نفع لیزر موهای زائد بیکینی کنار بگذارید. اما قبل از اینکه برای این کار اقدام کنید باید بدانید و مطمئن شوید که لیزر بیکینی موهای زائد بی‌خطر است یا خیر.

الکترولیز یا لیزر موهای زائد؟


یک متخصص پوست یا متخصص زیبایی می‌تواند بهترین روش رفع موهای زائد را به شما پیشنهاد کند، اما در اینجا تجزیه و تحلیل اساسی از این دو روش وجود دارد: در حین الکترولیز، پزشک شما یک پروب ریز را در تمام فولیکول‌های مو قرار می‌دهد تا توسط انرژی شیمیایی یا انرژی گرمایی از بین بروند. اما لیزر موهای زائد با هدف قرار دادن پرتوهای متمرکز از نور در مو و آسیب رساندن به فولیکول‌های مو کار می‌کند و در واقع کاهش موهای زائد در این روش دائمی خواهد بود نه حذف کامل آن‌ها (فقط الکترولیز توسط FDA برای رفع دائمی مو تأیید شده است). این بدان معنا نیست که یکی از روش‌ها از دیگری بهتر است، لیزر یکباره ناحیه بزرگتری از بدن را هدف قرار می‌دهد، اما برای کسی که پوست تیره یا موهای روشن دارد گزینه مناسبی نیست. در این صورت الکترولیز احتمالاً گزینه بهتری است اما به زمان بیشتری نیز دارد.

عامل درد


بله ، لیزر موهای زائد کمی دارد و بعضی اوقات کمی بیشتر. بسیاری از بیماران لیزر موهای زائد احساسی که در حین درمان دارند را شبیه به نوعی لاستیک می‌دانند که بر روی پوست می‌چسبد اما مطالعات نشان می‌دهد که کمتر از 1 درصد از بیماران نیاز به کرم بی‌حسی دارند. با این حال مراقب این موارد باشید: FDA نسبت به استفاده بیش از حد کرم‌های بی‌حسی هشدار داده است، به ویژه هنگامی که تحت نظر یک پزشک متخصص پزشکی نباشید زیرا می‌توانند وارد جریان خون شوند و باعث ضربان قلب نامنظم، کند شدن تنفس و سایر عوارض جدی شوند.

خطرات احتمالی


خبر بد در وهله اول: مانند هر روش آرایشی و درمانی دیگری، در این روش نیز خطراتی وجود دارد. الکترولیز می‌تواند باعث ایجاد جای زخم، زخم‌های کلوئیدی و تغییر رنگ پوست در قسمت تحت درمان شود، در حالی که لیزر موهای زائد ممکن است باعث تغییر رنگ پوست، سوختگی، جای زخم و بریدگی‌هایی مانند آکنه شود. خبر خوب: بعد از لیزر موهای زائد، مناطقی از بدن که از نور خورشید محافظت می‌شوند دچار عوارض کم‌تری می‌شوند، بنابراین تا زمانی که آفتاب به پوست شما نخورد احتمال خطر شما کمتر است. با این حال، متخصصان می‌گویند به طور کلی احتمال هرگونه عوارض جانبی و طولانی مدت بسیار نادر است. و بله، این شایعه قدیمی که لیزر موهای زائد باعث ناباروری می‌شود، فقط یک شایعه است. لیزر کمتر از یک میلی‌متر به پوست نفوذ می‌کند و به تخمدان‌های شما نمی‌رسد.

آیا لیزر موی زائد بیکینی می‌تواند باعث نازایی شود؟


یک شایعه اینترنتی وجود دارد که همین الان باید از بین برود. لیزر موهای زائد بیکینی شما نمی‌تواند باعث نازایی شود. احتمالاً دوست پسر پسر عموی خواهر شما سوگند می‌خورد که کسی را می‌شناسد که این اتفاق برای او افتاده است، اما این اصلا امکان‌پذیر نیست.

نحوه کار لیزر موهای زائد هدف قرار دادن رنگدانه در یک فولیکول مو است. پزشکان از لیزری استفاده می‌کنند که کمتر از یک میلی‌متر به پوست نفوذ می‌کند، بنابراین هیچ راهی برای رسیدن به تخمدان‌های شما وجود ندارد. اما حتی اگر آن‌ها می‌توانستند به تخمدان‌ها برسندف که هرگز نمی‌توانند، نمی‌توانند تاثیری روی تخمدان‌ها داشته باشند. اشعه‌های لیزر روی رنگدانه‌ها اثر می‌گذارند و هیچ تاثیری در باروری ندارند.

قبل از انجام لیزر تحقیق کنید


این مرحله‌ که کمی گیج‌کننده است: با اینکه لیزر موهای زائد و الکترولیز به طور کلی بی‌خطر هستند، اما باز هم بی‌خطر بودن آن بستگی به این دارد که چه کسی شما را معالجه می‌کند. نظر به اینکه لیزر موی زائد فقط در بعضی ایالت‌ها یک روش درمانی محسوب می‌شود، نه در سایر ایالت‌ها (مانند نیویورک، ویرجینیا و جورجیا)، بنابراین درمان شما ممکن است توسط یک تکنسین لیزر انجام شود، نه یک پزشک. در برخی ایالت‌ها لازم است که یک پرسنل غیر پزشکی ناظر پزشک داشته باشد، اما این ایالت‌ها همیشه برای آموزش و صدور مجوز شرایط سختگیرانه‌ای ندارند و فقط 33 ایالت نیاز به مجوز برای انجام الکترولیز دارند. بنابراین فرقی نمی‌کند که لیزر موهای زائد شما را پزشک انجام دهد یا یک تکنسین، در هر صورت تحقیقات خود را انجام دهید. بفهمید که پزشک شما دارای چه مجوزی است، چقدر تجربه دارد و چه نوع بررسی‌هایی را برای درمان انجام می‌دهد.

خطرات احتمالی را به حداقل برسانید


علاوه بر پیدا کردن یک پزشک متخصص برای معالجه خود  و بررسی اینکه کاندیدای خوبی هستید یا خیر (از مشاور خود کمک بگیرید)، اطمینان حاصل کنید که روال بعد از درمان شما خطر عوارض را به حداقل می‌رساند.

بعد از درمان لیزر موهای زائد بیکینی، حتماً 48 ساعت محل را تمیز و خشک نگه دارید. در برابر نیاز به خاراندن پوست خود مقاومت کنید و نگران نباشید، زیرا خارش و زخم‌های کوچک هردو طبیعی و از نشانه‌های بهبودی شما هستند! دو روز اول بعد از لیزر از قرار گرفتن در معرض آفتاب و همچنین هر چیزی که می‌تواند باعث تحریک پوست شود مانند لوسیون یا صابون عطری بدن خودداری کنید. از پوشیدن لباس‌های تنگ باید به مدت 48 ساعت بعد از لیزر موی زائد بیکینی اجتناب شود.

شما می‌دانید که پس از لیزر موهای زائد خود، باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید، اما همچنین باید مطمئن شوید که از هیچگونه روش دیگری برای از بین بردن موهای زائد استفاده نمی‌کنید. یعنی از اپیلاسیون یا کندن مو خودداری کنید. بعد از لیزر از پوست خود مراقبت کنید، مانند زمانی که پوست شما دچار آفتاب‌سوختگی شده است. از آب خیلی گرم در حمام استفاده نکنید. اسکراب‌های بدن مورد علاقه خود را به مدت 3 روز بعد از لیزر از ناحیه بیکینی خود دور نگه دارید.

مشاوره رایگان