آدرس: تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک تخصصی پوست و مو رازی

انواع روش های کاشت مو: مقایسه کاشت موی سر به روش FUE و FUT

عمل جراحی کاشت مو  برای جایگزینی ریزش مو در مناطقی که کم پشت شده و یا دچار طاسی شده است انجام می‌شود. این کار شامل از برداشتن موهای یک قسمت از سر (مانند قسمت پشت سر یا طرفین سر) و پر کردن ناحیه‌ای که دچار کم پشتی مو شده است یا مویی ندارد، می‌شود.

اگر نگرانی در مورد ریزش مو دارید، بهتر است قبل از بدتر شدن وضعیت یا قبل از خرید محصولات درمانی با پزشک خود صحبت کنید. دو دلیل عمده وجود دارد که صحبت با پزشک مهم است. در مرحله اول، عدم پیگیری برای طولانی مدت ممکن است به معنای آن باشد که شما نمی توانید از گزینه های پیشگیری بهره مند شوید. ثانیا، استفاده از محصولات مشکوک احتمالاً وقت و پول شما را هدر می دهد که می تواند به جای آن گزینه ای که از نظر پزشکی تائید شده است خریداری شود.

وقتی صحبت از جراحی ترمیم مو می شود، کار با جراحی که در این زمینه باتجربه است بسیار مهم است. متخصصین کلینیک زیبایی رازی می توانند در یک محیط امن نتایج بهینه ای را برای شما فراهم کنند. درنهایت، سلامتی و راحتی موی شما به کار پزشک بستگی دارد که می داند چگونه روی یک سر طوری مو بکارد که طبیعی به نظر برسد.

انواع روش‌های کاشت مو


روش‌های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد اما عمدتاً 3 مورد معروف و رایج هستند.

روش FUSS

 

با استفاده از روش FUSS  جراح بیهوشی موضعی انجام می‌دهد، سپس یک نوار مو را از ناحیه سالم پوست سر خارج می‌کند (این حالت معمولاً شامل ناحیه‌ای است که طول آن تقریبا 10 اینچ است) و از آن برای پیوند استفاده می‌شود.

روش FUE

برای روش FUE ، قسمت پشت سر پوست ابتدا تراشیده می‌شود و سپس فولیکول‌‌‌های موی فرد جدا می‌شود. در این روش نقاط بسیار کوچکی باقی می‌ماند که موهای اطراف آن را پوشانده و مخفی می‌کند.

کاشت موی مستقیم DHI

کاشت موی مستقیم (DHI) یک روش پیشرفته FUE است. در DHI نوع خاصی از ایمپلنت برای کاشت مو استفاده می‌‌شود در حالی که در FUE سوراخ هایی ساخته شده و سپس موها در آن قرار می‌گیرند. می‌توان گفت از نظر نتیجه تفاوت زیادی وجود ندارد اما DHI روش تمیزتری برای انجام آن است.

قبل از جراحی


قبل از انجام عمل کاشت مو چند مرحله حیاتی وجود دارد که لازم است انجام شود. این موارد شامل:

  • با جراح ملاقات کنید و هرگونه سوالی که در این مورد دارید را بپرسید.
  • حداقل دو هفته قبل از عمل از کشیدن سیگار خودداری کنید.
  • شخصی را پیدا کنید که موافقت کند پس از انجام عمل، شما را برساند.
  • بعد از انجام عمل برای چند روز یا بیشتر در خانه بمانید و استراحت کنید.
  • شخصی را پیدا کنید که در صورت لزوم بعد از عمل بتواند به شما کمک کند.

چه کسی کاندیدای خوبی برای کاشت مو نیست؟


موارد منع مصرف شرایط یا وضعیتی است که در آن نباید مصرف یک داروی خاص یا درمانی انجام شود. روش کاشت مو ممکن است برای افرادی که دارای موارد زیر هستند منع مصرف داشته باشد:

  • فشار خون کنترل نشده (فشار خون بالا)
  • مشکلات لخته شدن خون
  • سابقه تشکیل بافت زخم بیش از حد

جراح باید در صورت وجود هر یک از این شرایط یا در صورت مصرف هرگونه داروی با نسخه، داروهای بدون نسخه یا مکمل‌های طبیعی، مطلع شود، به خصوص هر کدام که بر روی لخته شدن خون تأثیر داشته باشد، مانند وارفارین (کومدین) آسپرین، یا سایر داروها. هرکسی که سیگار می‌کشد نیز باید قبل از عمل به جراح اطلاع دهد.

فرآیند جراحی


عمل جراحی کاشت مو معمولاً به صورت سرپایی، در مطب پزشک یا یک مرکز جراحی سرپایی انجام می‌شود.

جراح روش پیوند را انتخاب می‌کند. موهای لازم برای پیوند با استفاده از روش FUSS یا FUE برداشته می‌شوند.

پوست سر در مناطقی که موهای سالم برداشته می‌شود دوخته می‌شود (این ناحیه توسط موهای سالم اطراف محل برش پوشانده می‌شود). تیم متخصصین پزشکی با کمک جراح، موهای شما را بر روی نوار سالم قسمتی از پوست سر که پیوندهای ریزی  از آن برداشته شده (هر کدام فقط چند مو سالم دارند) تقسیم می‌کنند.

پیوندهای آماده شده در مناطق ریز وارد می‌شوند (سوراخ‌ها یا بریدگی‌هایی روی پوست سر یا سوزن). هر پیوند در یک پایه واحد قرار می‌گیرد.

کل این روند باید در حدود چهار تا هشت ساعت (بسته به تعداد پیوند) انجام شود.

معمولاً فرآیند کاشت مو بعداً برای افرادی که همچنان کم پشت شدن مو را تجربه می‌کنند، یا موهای بیشتری می‌خواهند، تکرار می‌شود.

عوارض


مانند هر نوع عمل جراحی دیگری، خطرات و عوارض جانبی برای این عمل نیز وجود دارد که ممکن است در نتیجه جراحی کاشت مو رخ دهد. اینها شامل موارد زیر است:

  • واکنش به بیهوشی (سرگیجه، افزایش ضربان قلب، درد)
  • واکنش آلرژیک به بیهوشی، هرچند نادر است.
  • خون ریزی
  • درد
  • ورم
  • زخم
  • رشد مجدد موهای غیر طبیعی (ممکن است به جراحی اضافی نیاز باشد)

بهبودی بعد از عمل


بلافاصله پس از عمل، پوست سر ممکن است کمی درد داشته باشد. پزشک داروهای ضد درد را تجویز می کند و یا داروهای بدون نسخه برای کاهش درد (مانند تیلنول یا ایبوپروفن) توصیه می‌کند. بانداژها ممکن است بعد از عمل تا چندین روز نگه داشته شوند.

شستشوی مناسب و مراقبت از زخم برای کاهش خطر ابتلا به عفونت باید کاملاً توضیح داده شود. برای جلوگیری از عفونت و کاهش تورم ممکن است آنتی بیوتیک‌ها و داروهای ضد التهابی تجویز شوند.

پزشک شما در مورد از سرگیری فعالیت طبیعی دستورالعمل‌هایی را ارائه می‌دهد. بیشتر افراد می‌توانند دو تا پنج روز بعد از عمل دوباره به محل کار خود برگردند.

برخی از پزشکان پس از انجام عمل کاشت مو، داروهایی مانند Rogaine ((minoxidil یا انواع دیگر داروهای تقویت کننده مو را برای تقویت روند رشد مو تجویز می‌کنند.

چه مدت طول می‌کشد تا موهای کاشته شده من رشد کند؟


به طور کلی، دو هفته بعد از عمل، موهای زده پیوند شده شروع به ریزش می‌کنند. رشد جدید مو ممکن است طی دو تا سه ماه پس از عمل کاشت مو آغاز شود. بعد از شش تا نه ماه، بیشتر افرادی که جراحی کاشت مو انجام می‌دهند، تقریباً 60٪ رشد مجدد مو را تجربه می‌کنند.

باید انتظار داشته باشید که احتمالاً به یک عمل اضافی احتیاج پیدا کنید. جراح شما ممکن است از قبل پیش بینی کند که عمل دوم چقدر نیاز است. این سؤال خوبی است که باید قبل از انتخاب جراح در طی مراحل غربالگری بپرسید.

پرسش و پاسخ


بعد از کاشت مو FUE چگونه خواهم شد؟

در طول کاشت مو به روش FUE، موهای خود را در قسمت پشت سر و در قسمت‌های مختلف با “نقاط قرمز” کوچک که مو از آنجا استخراج شده است، مشاهده می‌کنید. موهای کاشته شده را می‌بینید که آزادانه در قسمت بالای پوست سر (محل گیرنده) نشسته‌اند، اینها در موقعیت جدید خود قرار می‌گیرند. بانداژهای شما معمولاً روز بعد از عمل برداشته می‌شوند. بنابراین در اصل شما “نقاط قرمز” را در پشت و زخم در بالای سر خواهید دید.

بیماران اغلب نگران هستند که چه مدت این شکلی به نظر می‌رسند. البته این در افراد مختلف متفاوت است. اگر فردی با موهای پرپشت هستید که موهای شما به سرعت رشد می‌کند، سایت اهدا کننده می‌تواند به سرعت سه روز با موها پوشیده شود. برای اکثر افراد، این ناحیه در مدت پنج روز تحت پوشش قرار می‌گیرد.

موهای کاشته شده در سایت گیرنده می‌توانند واضح تر باشند. پزشکان می‌توانند پیوندهای موی FUE را بدون نیاز به تراشیدن سر شما انجام دهند. بنابراین می‌توان از موهای موجود شما برای پوشاندن موهای کاشته شده استفاده کرد. پزشکان همچنین مراقب هستند موهای پیوند شده را تمیز و هیدراته کنند تا از هرگونه تشکیل زخم خودداری شود. زخم‌هایی که شکل می‌گیرند باید تا هفت روز پس از پیوند مو از بین بروند. با اسپری کردن آب نمک روی سر، می‌توانید به آرامی به رفع پوسته پوسته شدن سر کمک کنید. خیلی مهم است که روی جای زخم‌ها را دستکاری نکنید، زیرا این ممکن است ریشه‌های جدید مو را با آن بیرون بکشد، اجازه دهید که زخم‌ها به طور طبیعی از بین بروند!

بعد از جراحی کاشت مو تا چه مدت زمانی نیاز به استراحت دارم و چه موقع می‌توانم به سر کار برگردم؟

پزشکان توصیه می‌کنند حداقل چهار روز استراحت کنید، حتی اگر افراد از نظر فیزیکی مناسب باشند که روز بعد به کار خود برگردند. مهم است که به یاد داشته باشید که موهای جدید شما بسیار ظریف هستند و در اولین روزها به محض شروع رشد، توجه بیشتری نیاز دارند. ممکن است ترجیح دهید چند روز مرخصی بگیرید زیرا پیوند شما با گذشت زمان بهتر پنهان می‌شود. برخی از افراد ممکن است نیاز داشته باشند که تا دو هفته از کار خود فاصله بگیرند.

چه موقع می‌توانم موهای خود را مانند موی معمولی، شستشو دهم و تغییر مدل بدهم؟

14 روز طول می‌کشد تا پیوندهای موی کاشته شده پس از کاشت مو کاملاً درون پوست سر شما قرار گیرند. به همین دلیل پزشکان به همه بیماران توصیه می‌کنند تا دو هفته اول از آن مراقبت کنند. در روز پنجم شما قادر به شستن موهای خود هستید. در روز دهم باید بتوانید موهای خود را به هر روشی که ترجیح می‌دهید مدل بزنید و محصولات مو را که معمولاً از آنها استفاده می‌کردید را استفاده کنید. بعد از گذشت 14 روز از پیوند مو، شما می‌توانید هر کاری را که دوست دارید با موهایتان انجام دهید، از جمله رفتن به ورزشگاه و برداشتن موهای زائد، چون پیوندهای جدید شما اکنون “ریشه” دارند.

مشاوره رایگان