آدرس: تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک تخصصی پوست و مو رازی

برجستگی گونه با ژل: مزایای تزریق فیلر برای برجسته کردن گونه

برجستگی گونه، بالا بودن استخوان‌های گونه و زاویه‌دار بودن فک، به عنوان ویژگی‌های اصلی یک صورت جوان و شاداب شناخته می‌شوند. این ویژگی‌ها، که با عبارت “مثلث جوانی” شناخته می‌شوند، براساس شکل و محل قرارگیری گونه‌ها و نوک چانه تشکیل می‌شود. این مثلث با گذشت زمان به صورت معکوس تغییر می‌کند و خط فک به عنوان بخشی پهن‌تر از صورت ظاهر می‌شود. همچنین، با کاهش کلاژن، اسید هیالورونیک و انعطاف‌پذیری پوست، کیفیت پوست نیز کاهش می‌یابد. این باعث می‌شود که جذب اطراف استخوان چشم‌ها، گونه‌ها و خط فک نیز در طول زمان رخ دهد.

همچنین، چربی زیرپوستی که صورت را چاق و خوش‌فرم نگه می‌دارد، نیز کاهش می‌یابد؛ در نتیجه زیر چشم‌ها گود می‌افتد، گونه‌ها صاف می‌شود و گوشه‌های دهان پایین می‌آید. به این ترتیب، صورتی که گونه‌هایش صاف شده و چشم‌هایش فرو رفته است، همواره ناراحت، خسته و عصبانی به نظر می‌رسد. اما روش‌های غیرجراحی ساده‌ای برای برجسته کردن گونه وجود دارد که فقط ۱۵ ـ ۲۰ دقیقه طول می‌کشد؛ پزشک مقدار کمی ژل یا فیلر را در گونه‌ها تزریق می‌کند تا گونه‌ها خوش‌فرم و برجسته شود.

برجستگی گونه با/بدون جراحی


صورت به مرور زمان لاغرتر می‌شود و پوست صورت، به ویژه پوست گونه‌ها نیز خاصیت انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهد. امروزه افراد بسیاری ترجیح می‌دهند که این نقص را با تزریق ژل یا جایگذاری پروتز اصلاح کنند تا صورتشان دوباره جوان و شاداب شود.

برای بزرگ و برجسته کردن گونه‌ها از روش‌های زیر استفاده می‌شود:

  • پروتز سیلیکونی جامد: پروتزهای گونه در اندازه‌ها و شکل‌های مختلف در دسترس است. پروتز گونه برای بزرگتر کردن گونه به کار برده می‌شود. شکل زیرگونه‌ای برای خوش فرم کردن گونه‌ها در ناحیه زیر چشم‌ها به کار برده می‌شود. پروتز ترکیبی هر دو نتیجه را به دست می‌دهد. جراح پروتز را از راه برشی که داخل دهان ایجاد کرده است، جایگذاری می‌کند. ورم دو تا سه هفته بعد از جراحی برطرف می‌شود.
  • تزریق چربی: چربی گرفته شده از خود بیمار مستقیماً داخل گونه‌ها تزریق می‌شود تا گونه‌ها خوش‌فرم و برجسته شود. تزریق چربی روش کم‌تهاجمی‌تری نسبت به جراحی پروتز است، اما نتایج آن دائمی نیست.
  • تزریق ژل: ولوما و رستیلن پرکاربردترین ژل‌هایی هستند که برای برجسته کردن گونه‌ها تزریق می‌شوند؛ این ژل‌ها ماندگارترین اثر را در میان ژل‌های مبتنی بر اسید هیالورونیک دارند، بااین حال تزریق آنها نیز باید هر دو سال یکبار تکرار شود. تزریق ژل کم‌تهاجمی‌ترین روش برجسته‌سازی گونه‌ها است.

اکنون که تاحدی با مزایا و معایب هر روش آشنا شدید، بهتر است برای انتخاب مناسب‌ترین روش برجسته کردن گونه‌ها با جراحی که در هر سه زمینه تبحر دارد، مشورت کنید.

ژل یا فیلر تزریقی چیست؟


فیلر ژل یک ماده است که برای صاف‌سازی چین و چروک‌ها، برجسته‌سازی و تقویت زیر سطح پوست تزریق می‌شود. این محصولات از اسید هیالورونیک پایدار شده (HA) تشکیل شده‌اند که به طور طبیعی در سلول‌های پوست وجود دارد. این ماده با جذب آب باعث پر شدن پوست می‌شود و به این ترتیب چین و چروک را کاهش می‌دهد. ژل ماده‌ای زیست‌تجزیه‌پذیر است و اثر آن دائمی نیست. ماندگاری نتایج بسته به نوع ژل تزریق شده معمولاً یک تا دو سال است. تزریق ژل روشی کاملاً ایمن است و بیش از یک دهه است که بدون هیچ مشکلی انجام می‌شود. تاکنون بیش از بیست میلیون سرنگ از پرطرفدارترین ژل تزریقی فروخته شده است.

کاربردهای تزریق ژل


هرچه سن بالاتر می‌رود، صورت لاغرتر می‌شود و انحناهای زیبای خود را از دست می‌دهد، استخوان‌ها و بافت نرم نیز تحلیل می‌رود و در نتیجه صورت شل و افتاده می‌شود. برای جایگزینی چربی تحلیل رفته می‌توان از ژل استفاده کرد و پشتیبانی ساختاری صورت را بازیابی کرد تا به این ترتیب صورت دوباره جوان و شاداب شود. تزریق ژل با هدف جوان‌تر و متناسب‌تر کردن صورت انجام می‌شود.

برای مثال با تزریق ژل در لب می‌توان شکل، اندازه، تقارن و تناسب لب‌ها را بهبود داد. برای جذاب‌تر و خوش‌فرم‌تر کردن صورت کافی است که ژل در گونه‌ها تزریق شود. اگر چانه به اندازه کافی بزرگ نباشد، می‌توان چانه را به کمک تزریق ژل برجسته‌تر و متناسب‌تر کرد. تزریق ژل برای بهبود شکل و فرم بینی نیز مفید است.

اثر هیالورونیک اسید بر برجستگی گونهها


اثر هیالورونیک اسید بر برجستگی گونه ها

چربی زیرپوستی تحت تأثیر افزایش سن تحلیل می‌شود و باعث شل شدن و افتادگی پوست می‌شود، همچنین گونه‌ها نیز صاف می‌شوند. علاوه بر این، توانایی حفظ و تولید طبیعی اسید هیالورونیک به تدریج کاهش می‌یابد، که منجر به از دست دادن حجم و ساختار طبیعی پوست می‌شود و در نتیجه خطوط و چروک‌ها ظاهر می‌شوند و گونه‌ها صاف می‌شوند.

از آنجایی که گونه‌های پر و برجسته نماد زیبایی و جوانی هستند، یکی از روش‌های معمول برای افزایش برجستگی گونه‌ها، تزریق ژل می‌باشد. ژل هیالورونیک اسید به دلیل توانایی برجسته‌سازی و بازیابی حجم، به عنوان یک روش ایده‌آل برای افزایش برجستگی گونه‌ها شناخته می‌شود.

 تزریق ژل چگونه انجام میشود؟


تزریق ژل چگونه انجام میشود

اگر تزریق ژل توسط متخصص ماهر انجام نشود، ممکن است دردناک باشد. چون ژل حاوی داروی بی‌حسی موضعی است، تزریق ژل نیازی به بی‌حسی ندارد. تزریق ژل عملی ساده و راحت است، متخصص چند تزریق کوچک را مستقیماً داخل پوست انجام می‌دهد. تزریق ژل فقط ۱۵ ـ ۳۰ دقیقه زمان می‌برد. بلافاصله بعد از تزریق می‌توانید آرایش کنید و در محل کار حاضر شوید.

تعداد دفعات تزریق ژل برای دستیابی به نتایجی رضایتبخش


یکی از مزایای شاخص تزریق ژل هیالورونیک اسید، آنی بودن نتایج آن است. البته چند روز طول می‌کشد تا ژل در پوست جا بیفتد و بعد از این مدت می‌توان نتیجه نهایی را مشاهده کرد. ماندگاری نتایج تزریق ژل ۲۴ ماه است. البته مدت زمان ماندگاری اثر ژل به عامل‌های متعددی از قبیل نوع پوست، شدت چین و چروک، نوع تزریق و حجم ژل تزریق شده بستگی دارد.

 مراقبت های بعد از برجستگی گونه با ژل


پزشک معالج توصیه‌های مربوط به مراقبت بعد از تزریق ژل را اعلام می‌کند تا بهترین نتیجه ممکن با رعایت کردن این توصیه‌ها به دست بیاید و از بروز عوارض جانبی نیز پیشگیری شود.

بلافاصله پس از تزریق ژل، شما می‌توانید فعالیت‌های روزانه‌تان را ادامه دهید، رانندگی کنید یا به محل کار بازگردید.

پس از تزریق ژل، ممکن است محل تزریق به طور موقت قرمز شود، اما این وضعیت معمولی است و می‌توانید با استفاده از آرایش این قرمزی را پوشش دهید.

نتایجی که بلافاصله پس از تزریق مشاهده می‌کنید، نتایج نهایی نیستند. نتایج بهتری به مرور زمان، به خصوص طی دو هفته آینده، خواهید داشت. بهتر است در طی این دوره دو هفته از محیط‌های بسیار گرم یا سرد خودداری کنید، به عنوان مثال از حمام آفتاب یا سونا استفاده نکنید.

ایمن بودن تزریق ژل


اکثر پزشکان تمرکز خود را بر روی استفاده از فراورده‌هایی که ایمنی آنها تایید شده است و خطری در طول استفاده از آنها گزارش نشده، قرار می‌دهند. اسید هیالورونیک، یک ماده طبیعی است که در سلول‌های پوست وجود دارد، بنابراین تزریق آن باعث حساسیت نمی‌شود. حتی افراد دچار حساسیت‌های غذایی نیز می‌توانند بدون هیچ خطری ژل را تزریق کنند.

 عوارض جانبی تزریق ژل


ژل‌های امروزی نسبت به نخستین نسل کلاژن تزریقی پیشرفت قابل ملاحظه‌ای کرده‌اند. تکنیک‌های تزریق پیشرفته در کنار استفاده از میکروکانولا (سوزن کند) و افزایش ایمنی فرآورده‌ها عوارض جانبی تزریق ژل را به شدت کاهش داده است. درهر حال تزریق ژل ممکن است عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:

  • واکنش به تزریق: سرخ شدن محل تزریق بلافاصله بعد از درمان یکی از واکنش‌های احتمالی به تزریق است.
  • کبودی: برخی بیماران با کبودی محل تزریق مواجه می‌شوند. البته استفاده از میکروکانولا خطر کبودی را تا حد قابل توجهی کم می‌کند.
  • نامنظم و بدفرم شدن ناحیه درمان گاهی اوقات مشاهده می‌شود. با ماساژ دادن معمولاً می‌توان توده‌های غیرعادی ایجاد شده را صاف کرد، حتی اگر توده از بین نرود، ژل را می‌توان به سرعت و به راحتی حل کرد.

هزینه تزریق ژل


هزینه تزریق ژل به نوع ژل تزریق شده، میزان ژل مورد نیاز و ناحیه‌های تحت درمان ـ مثلاً گودی زیر چشم و گونه ـ بستگی دارد. پزشک طرح درمان را در جلسه مشاوره تهیه می‌کند و هزینه دقیق درمان را اعلام می‌کند.

فهرست مطالب

مشاوره رایگان