آدرس: تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک تخصصی پوست و مو رازی

برداشتن پف زیر چشم با جراحی: هزینه و چگونگی جراحی پف زیر چشم

آیا ظاهر ناخوشایند پف زیر چشم باعث ناراحتی شما شده است؟ آیا شما از این که با وجود پف زیر چشم، خسته و پیر به نظر برسید تنفر دارید؟

خبر خوب این که روش‌های زیادی برای رفع پف زیر چشم وجود دارد. عمل جراحی پلک پایین که به آن بلفاروپلاستی پلک پایین نیز گفته می‌شود عملی است که برای بهبودی شل شدگی، پف‌آلود بودن یا چین و چروک‌های زیر چشم انجام می­شود.

گاهی اوقات ممکن است بتوان این عمل را همراه با عمل‌های دیگر نظیر لیفت صورت، لیفت ابرو یا لیفت پلک بالایی انجام داد.

عمل جراحی پلک پایین باعث جوان‌تر و سفت‌تر شدن ظاهر پوست زیر چشم‌ها می‌شود. رعایت دستورالعمل‌های پزشک در دوران بهبودی برای حفظ و بهبود نتایج از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

پف زیر چشم چیست؟


پف زیر چشم زمانی اتفاق می‌افتد که پوست، ضعیف شده و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. پدهای چربی در زیر پوست این قسمت جمع شده و فضا را پر می‌کنند.

مایع اضافی در بدن نیز ممکن است در این قسمت جمع شود؛ و باعث افزایش پف و تورم پلک پایین گردد. پوست سیاه و تغییررنگ­ داده زیر چشم باعث می‌شود که این پف‌آلودگی، برجسته‌تر به نظر برسد.

پف ناخوشایند زیر چشم در وهله اول یک مسئله زیبایی است و معمولاً ضرری ندارد اما گاهی اوقات ممکن است علامت ابتلا به برخی بیماریهای زمینه‌ای باشد.

غالباً، پف زیر چشم در هنگام صبح بیشتر جلب توجه می‌کند زیرا مایعات در طول شب در این قسمت جمع شده‌اند.

علت پف کردن زیر چشم‌ها چیست؟


شایع‌ترین علت پف کردن زیر چسم، افزایش سن است. با افزایش سن، پدهای چربی و کلاژن که مهمترین اجزای تشکیل‌دهنده بافت همبند، عضلات و قسمت‌های دیگر بدن هستند کاهش می‌یابند.

کاهش سطح کلاژن باعث می‌شود که پوست و عضلات زیرین آن، خاصیت ارتجاعی و حجم خود را از دست بدهند. این شل شدگی به خصوص در اطراف چشم‌های بیشتر جلب توجه می‌کند زیرا پوست در این قسمت نازک‌تر از سایر قسمت‌های بدن است.

عوامل دیگر نظیر احتباس مایع، ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری تیروئید، عفونت‌ها، آلرژی‌ها، استرس، خستگی چشم، استعمال دخانیات، کمبود خواب و عوامل ارثی نیز ممکن است باعث پف کردن زیر چشم‌ها شوند.

اگر تورم زیر چشم شدت یابد و با درد و خارش و قرمزی همراه باشد باید برای تشخیص طبی به یک چشم پزشک مراجعه کنید.

درمان پف زیر چشم 


تشخیص علل زمینه‌ای پف کردن زیر چشم‌ها، اولین گام برای تعیین نوع درمان است.

به عنوان مثال، اگر پف زیر چشم‌های شما به دلیل افزایش سن یا عوامل ارثی باشد، انجام یک عمل زیبایی مانند جراحی پلاستیک ممکن است بهترین گزینه برای رفع آن باشد.

توجه داشته باشید که عمل جراحی زیبایی چشم فقط برای بهبود ظاهر انجام می‌شود و تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد.

زمانی که پف زیر چشم به دلیل عوامل محیطی یا ابتلا به برخی بیماریهای زمینه‌ای باشد، برخی اقدامات درمانی خانگی و تغییر سبک زندگی به کاهش ظاهر آنها کمک می‌کند. برخی از این اقدامات عبارتند از:

  • به اندازه کافی بخوابید (به طور متوسط 8 ساعت در شبانه روز)
  • سر خود را در هنگام خواب بالا بگیرید تا از تجمع مایع در اطراف چشم‌های جلوگیری شود.
  • از نوشیدن مایعات و نمک در هنگام خواب خودداری کنید.
  • از یک دستمال مرطوب و خنک برای کمپرس روی چشم‌های خود استفاده کنید، ترجیحاً این کار را در هنگامی که صاف نشسته‌اید، انجام دهید. به طور متناوب تز اسلایس های خیار یا یخ یا چای کیسه‌ای برای کمک به کاهش تورم استفاده کنید.
  • علائم آلرژیک خود را تحت کنترل داشته باشید؛ با پرهیز از قرار گرفتن در معرض محرکها یا مصرف داروهای ضد آلرژی بدون نیاز به نسخه پزشک
  • آرایش کنید و سایه و رنگ زیر چشم را به کمک آن استتار کنید.

یکی از درمان‌های خانگی محبوب برای کاهش پف زیر چشم، استفاده از کرم‌های هموروئید است (بله، واقعاً). کرم‌های هموروئید حاوی فنیل افرین هستند که عروق خونی را منقبض کرده به طور موقت باعث انقباض پوست زیر چشم شده و پف زیر آن را کاهش می‌دهند. دقت کنید که این کرم وارد چشم شما نشود زیرا باعث سوزش می‌شود.

اگر شما سیگار می‌کشید، سعی کنید آن را ترک کنید. پرهیز از مصرف دخانیات علاوه بر این که برای سلامت عمومی و بینایی شما مفید است باعث کاهش سرعت تحلیل کلاژن نیز می‌شود و اگر برای رفع پف زیر چشم، تصمیم به انجام عمل‌های جراحی زیبایی گرفتید، اگر سیگار نکشید، سرعت بهبود شما افزایش می‌یابد.

روش‌هایی برای رفع چین و چروک‌ها نیز طراحی شده‌اند که به سفت شدن پوست زیر چشم و کاهش پف‌آلودگی پوست کمک می‌کنند مانند لایه‌برداری شیمیایی، لیزر درمانی و تزریق ژل‌های پوستی.

در مورد مزایا، عوارض جانبی و ریسک‌های این فرایندها یا عمل‌های جراحی باید با چشم پزشک، جراح اکلوپلاستیک یا جراح پلاستیک صحبت کنید. اگر به کارگیری روش‌های بالا برای رفع پف زیر چشم شما مؤثر واقع نشد ممکن است به کارگیری روش‌هایی که نتایج دائمی به دنبال دارند را مورد ملاحظه قرار دهید.

آماده شدن برای انجام عمل جراحی پلک پایین 


زمانی که احساس کردید آماده هستید، برای قرار گرفتن تحت عمل جراحی برنامه‌ریزی کنید. پزشک قبل از انجام عمل به شما یک دستورالعمل می‌دهد که در آن در مورد پرهیزهای غذایی و نوشیدنی در شب قبل از عمل توضیح داده شده است.

پزشک ممکن است به شما قطره چشم یا داروهای دیگر بدهد که قبل از انجام عمل از آنها استفاده کنید.

شما باید یک نفر همراه خود داشته باشید تا پس از اتمام عمل جراحی، شما را به منزل برساند و منزل شما را برای دوران بهبودی آماده سازد. برخی از اقداماتی که باید از قبل آنها را آماده کنید عبارتند از:

  • لباس‌ها و بسته‌های یخ برای کمپرس کردن
  • عینک آفتابی برای محافظت از چشم‌ها
  • آماده کردن داروهایی که پزشک برای شما و به منظور استفاده پس از انجام عمل جراحی تجویز کرده است.

همچنین هر اقدام دیگری که پزشک برای آماده‌سازی قبل از انجام عمل جراحی برای شما تجویز نماید را باید انجام دهید.

هدف از انجام عمل جراحی پلک پایین 


عمل جراحی زیبایی پلک پایین که به آن بلفاروپلاستی نیز گفته می‌شود باعث هموار شدن و سفت شدن پوست زیر پلک پایین چشم می‌شود. بلفاروپلاستی نیز ممکن است برای درمان پف زیر چشم یا افتادگی پلک‌ها نیز انجام شود. در عمل جراحی پلک پایین، پوست و چربی اضافی برداشته شده و پوست روی آن دوباره به هم دوخته می‌شود و باعث می‌شود که ظاهر زیر چشم شما سفت‌تر به نظر برسد.

ساختارهای اطراف چشم نظیر عضلات چشم و خود چشم ظریف هستند. برای انجام عمل جراحی پلک پایین چشم و رفع پف زیر آن نیز باید یک عمل ظریف و دقیق انجام شود.

عمل جراحی پلک پایین چشم


عمل جراحی پلک پایین چشم

روش‌های مختلفی برای جراحی پلک پایین چشم وجود دارد. انتخاب روش به اهداف شما و آناتومی چشم شما بستگی دارد.

جراح قبل از انجام عمل، پلک شما را علامت‌گذاری می‌کند. این کار برای تعیین محل دقیق شکاف‌ها کمک انجام می­شود. معمولاً آنها شما را نشانده و این کار را انجام می‌دهند تا پف زیر چشم شما بهتر پیدا باشد.

عمل جراحی ممکن ست تحت بیهوشی عمومی با بیحسی موضعی انجام شود. در بیهوشی عمومی، بیمار به طور کامل می‌خوابد و در هنگام انجام عمل هشیار نخواهد بود. اگر عمل جراحی تحت بیحسی موضعی انجام شود، بیمار بیدار است اما اطراف چشم او بیحس بوده و چیزی را هنگام انجام عمل جراحی حس نمی‌کند.

اگر لازم باشد که شما چند عمل را به طور همزمان انجام دهید معمولاً تحت بیهوشی عمومی قرار می‌گیرید. اگر شما فقط تحت عمل پلک پایین چشم قرار بگیرید ممکن است پزشک استفاده از بیحسی موضعی را ترجیح دهد. مزیت این کار این است که پزشک می‌تواند عضلات چشم شما را تست کرده و احتمال بروز عوارض جانبی کاهش می‌یابد.

با این که شکاف‌ها در محل‌های مختلفی ایجاد می‌شوند، پزشک آنها را درون پلک پایین ایجاد می‌کند. سپس وی پوست و چربی اضافی را برداشته و پوست را دوباره بخیه کرده و به هم می‌دوزد تا ظاهر لیفت داده شده و هموار زیر چشم مشخص شود.

پزشک همچنین ممکن است از پیوند یا تزریق چربی برای پر کردن گودی زیر چشم نیز استفاده نماید.

آیا این عمل جراحی، عوارض جانبی یا خطرات احتمالی نیز همراه است؟


 جراح در مورد عوارض جانبی و خطرات احتمالی ناشی از انجام این عمل جراحی با شما صحبت خواهد کرد.

برخی از خطرات احتمالی عبارتند از:

  • خونریزی
  • ایجاد کیست‌هایی در محل بخیه پوست
  • دو بینی
  • افتادگی پلک بالای چشم
  • برداشتن حجم بیشتری از عضلات
  • نکروز یا مرگ بافت چربی زیر چشم
  • عفونت
  • بیحسی
  • تغییر رنگ پوست
  • کاهش بینایی
  • ایجاد زخم‌هایی که به خوبی التیام نمی‌یابند.

این احتمال نیز وجود دارد که یک نفر دچار عوارض جانبی ناشی از استفاده از برخی داروها حین عمل شود. همیشه در مورد آلرژی‌ها و داروها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کند به پزشک اطلاع دهید. این کار به کاهش احتمال بروز خطرات احتمالی ناشی از واکنش‌های دارویی کمک می‌کند.

دوران بهبودی پس از انجام عمل جراحی 


رعایت دستورالعمل‌هایی که پزشک برای پس از انجام عمل جراحی به شما می‌دهد به منظور تسریع روند بهبود ضروری است. استفاده از کمپرس سرد به مدت 48 ساعت پس از انجام عمل به کاهش تورم و ناراحتی شما کمک می‌کند. پمادها و قطره‌های تجویزی چشم باید دقیقاً مطابق دستور جراحی مورد استفاده قرار گیرند تا روند بهبودی شما تسریع شده و از بروز عفونت جلوگیری شود.

تورم، کبودی و خشکی چشم در چند روز پس از انجام عمل جراحی طبیعی است. اگر شما باید به بیرون از منزل بروید، با استفاده از عینک‌های تیره از چشمان و پوست خود محافظت کنید. از انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین حداقل به مدت یک هفته پس از انجام عمل جراحی خودداری کنید.

تورم و کبودی بیشتر افراد، 10 تا 14 روز پس از انجام عمل به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد و آنها می‌توانند به راحتی در انظار عمومی ظاهر شوند. اگر علائم غیر عادی یا درد داشتید به پزشک اطلاع دهید زیرا ممکن است نشان‌دهنده وجود برخی مشکلات پس از عمل جراحی باشد. بهبودی کامل پس از انجام عمل جراحی پلک پایین چشم حدود 6 هفته با بیشتر طول می‌کشد. هر علامتی که داشتید و همچنین سؤالات خود را در هنگام ویزیت‌های بعدی با پزشک مطرح کنید.

هزینه انجام عمل جراحی پلک پایین چشم چقدر است؟


قیمت بر اساس محل انجام عمل، تجربه جراح و عوامل دیگر تغییر می‌کند. هزینه انجام عمل جراحی پلک پایین چشم شامل هزینه‌های اتاق عمل و بیهوشی می‌شود که به محل عمل و نیازهای شما بستگی دارد. اگر بخواهید هر دو پلک بالا و پایین خود را تحت عمل قرار دهید، هزینه‌های شما افزایش می‌یابد. جراح براودری از هزینه‌های عمل جراحی قبل از انجام آن به شما می‌دهد.

مشاوره رایگان