آدرس: تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک تخصصی پوست و مو رازی

تزریق پی آر پی مو برای رفع ریزش مو و رویش مجدد آن + سوالات متداول

در دنیای امروز یکی از مشکلات عمده بسیاری از خانم‌ها و آقایان ریزش مو است. ریزش مو در صورت درمان نشدن منجر به کم‌پشتی و یا طاسی سر می‌شود. برای درمان ریزش موی سر روش‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به شرایط فرد و صلاحدید پزشک برای بیمار در نظر گرفته می‌شود. یکی از روش‌های مؤثر در درمان ریزش مو و طاسی سر تزریق پی آر پی  است. در این روش از پلاسمای غنی شده از پلاکت خون و سلول‌های بنیادی بدن فرد تحت معالجه برای تزریق و درمان استفاده می‌شود و توسط پزشک به پوست سر تزریق می‌شود.

تزریق پی آر پی مو چگونه انجام می‌شود؟

پی ار پی مو

تزریق PRP یک روش درمانی سه مرحله‌ای است. در بیشتر مواقع این روش نیاز به 3 مرحله با فواصل 4 تا 6 هفته‌ای دارد. جلسات ترمیمی بایستی هر 4 تا 6 ماه تکرار شوند.

مرحله اول 

در ابتدا پزشک از بازوی متقاضی خون گرفته و سپس پی آر پی را از بقیه اجزای خون فرد جدا می‌کند.

مرحله دوم 

پس از حدود 10 دقیقه، خون در سانتریفیوژ به سه لایه تقسیم می‌شود :

  • پلاسما با پلاکت کم
  • پلاسمای غنی شده از پلاکت خون
  • گلبول‌های قرمز خون

مرحله سوم 

پس از تزریق لیدوکائین جهت بی‌حس کردن محل درمان، پزشک با احتیاط PRP را به چندین قسمت زیر پوست تزریق می‌کند. پلاکت‌ها تجزیه شده و فاکتور رشد خود را آزاد می‌کنند و درنتیجه روند طبیعی تکثیر سلولی و نوسازی بافت انجام می‌شود.

روند درمان در حدود 30 دقیقه زمان می‌برد و بیشتر افراد می‌توانند پس از درمان، فعالیت‌های روزانه خود را ادامه دهند.

مواردی که بایستی پیش از پی آر پی مو انجام شوند

پزشک بایستی از هرگونه دارویی که بیمار مصرف می‌کند کاملاً اطلاع داشته باشد.

همچنین در مورد داروهایی مانند آسپیرین، ناپروکسن، ایبوپروفن یا داروهای رقیق‌کننده خون که باعث طولانی‌تر شدن خونریزی می‌شوند بایستی حتماً با پزشک مشورت شود. بیمار نباید از آسپیرین استفاده کند مگر اینکه پزشک تجویز کرده باشد، ولی استفاده از استامینوفن برای رفع سردرد مانعی ندارد.

زمانی که از پی آر پی برای درمان ریزش مو استفاده می‌شود، فرد باید در روز درمان موهای خود را بشوید و از هیچ گونه ماده دیگری بر روی مو استفاده نکند. متقاضی پس از درمان بایستی از یک کلاه تمیز برای حفاظت از ناحیه تحت درمان استفاده کند. به علت اینکه خون فرد متقاضی در روش پی آر پی گرفته می‌شود، خوردن غذا پیش از درمان بسیار اهمیت دارد تا از سرگیجه جلوگیری شود.

عوارض جانبی تزریق پی آر پی برای درمان ریزش مو 

به علت اینکه در تزریق PRP، از خون خود شخص بیمار برای تزریق به پوست سر استفاده می‌شود، فرد در معرض بیماری‌های واگیردار قرار ندارد.

با این حال تزریق در هر روش درمانی می‌تواند عوارضی داشته باشد از جمله :

  • آسیب وارد شدن به رگ‌های خونی یا اعصاب
  • تجمع کلسیم در ناحیه تزریق
  • ایجاد شدن جای زخم پس از بهبود

مراقبت پس از تزریق پی آر پی مو

 امکان دارد ناحیه تزریق برای یک یا دو روز دردناک باشد و همچنین ممکن است کبودی ایجاد شود. می‌توان از استامینوفن برای تسکین درد استفاده کرد. در صورت بروز درد شدید بیمار باید سریعاً به پزشک مراجعه کند. بیشترین تأثیر درمان پس از حداقل شش ماه قابل مشاهده است. امکان دارد جهت حفظ نتیجه رفع ریزش مو به تکرار درمان نیاز باشد.

تزریق پی آر پی مو چگونه انجام می‌شود؟ 

پزشک مقدار کمی نمونه خون از بیمار می‌گیرد. سپس نمونه خون برای جدا کردن پلاکت‌ها از دیگر اجزای خون ماند گلبول‌های قرمز خون در سانتریفیوژ قرار می‌گیرد. پی آر پی پلاسمای غنی شده از پلاکت است و پروتئین‌های ضـروری برای رشد را آزاد مـی‌کند. پی آر پی با استـفاده از یک سوزن کوچـک و ظـریف در پوست سر تزریق می‌شود. متقاضی برای تحریک رشد مو می‌تواند فقط از پی آر پی استفاده کند. اگرچه پیشنهاد می‌شود که برای بهبود نتیجه درمان از محصولات دیگری نیز در کنار این روش درمانی استفاده شود.

استفاده از ویتامین‌ها و محصولات موضعی همراه با پی آر پی 

بعضی از  محصولات پوست سر را برای استفاده از سرم‌های موضعی و تزریق پی آر پی آماده می‌کنند و در نتیجه  باعث بهبود نتیجه پی آر پی می‌شوند. پزشکان استفاده از این محصولات را توصیه می‌کنند. چرا که باعث حفظ حجم و استحکام فولیکول‌های باقیمانده و همچنین سبب طولانی‌تر شدن فاز رشد چرخه زیستی فولیکول‌ها می‌شوند. به علاوه این محصولات با افزایش گردش خون در پوست سر و کاهش التهاب و هورمون‌های استرس، باعث بهبود تبادل مواد مغذی در پیاز مو می‌شوند.

نتیجه پی آر پی چه زمانی قابل مشاهده است و چقدر دوام دارد؟

امکان دارد بین 6 تا 12 ماه طول بکشد تا متقاضی نتیجه پی آر پی را مشاهده کند. البته در بیشتر افراد پس از 3 ماه نتایج قابل مشاهده هستند. پیش از پی آر پی از وضعیت موها عکس گرفته می‌شود تا نتایج بعد از درمان مقایسه و بررسی شوند. پس از درمان، جهت حفظ نتـیجه پی آر پی امـکـان دارد افـرادی که دارای ریزش مـوی ارثی متوسط هستند هر 6 تا 12 ماه یک‌بار به تجـدید پی آر پی نیاز داشته باشند.

موارد منع مصرفی یا عوامل دیگری که باعث می‌شود بیمار نتواند تزریق PRP را انجام دهد 

متقاضیان بایستی در مورد نتایج درمان در قسمت‌های مختلف پوست سر از پزشک مربوطه کسب اطلاع کنند. امکان دارد هر قسمت از پوست سر متناسب با مقدار فولیکول‌های ضعیف مو، به شکلی متفاوت به تزریق PRP جواب دهند. به طور کلی در قسمت‌هایی که تعداد فولیکول‌های مو بسیار کم باشند نباید تزریق PRP انجام شود چرا که احتمال موفقیت درمان بسیار کم می‌باشد. اکثر افرادی که از سلامت کافی برخوردار باشند می‌توانند از این روش درمانی استفاده کنند. مواردی مانند اختلالات خون و پلاکت، بیماری مزمن کبد، وجود عفونت شدید فعال، بی‌ثباتی همودینامیک یا قلبی– عروقی و یا مصرف داروهای ضد انعقاد (مانند وارفارین) باعث می‌شوند که بیمار نتواند از تزریق PRP استفاده کند. مصرف استروئید و سیگار کشیدن از مواردی هستند که باید حتماً با پزشک در میان گذاشته شوند.

هزینه پی آر پی برای رفع ریزش مو

پی آر پی شامل سه جلسه درمانی در یک دوره 4 تا 6 هفته‌ای است و درمان هر 4 تا 6 ماه تکرار می‌شود. هزینه درمان به موارد زیر بستگی دارد :

  • موقعیت جغرافیایی بیمار
  • کیفیت تجهیزات درمانی
  • استفاده از مواد مغذی اضافی

سوالات متداول

آیا پس از پی آر پی، بیمار به دوره بهبودی نیاز دارد؟

پس از پی آر پی، محدودیت خاصی برای فعالیت‌های روزمره وجود ندارد. بیماران می‌توانند چند ساعت پس از درمان حمام کرده و موهای خود را بشویند و یا از نرم‌کننده مو استفاده کنند و ورزش و  فعالیت‌های روزانه خود را از سر بگیرند. همان‌گونه که قبلاً گفته شد، امکان دارد پس از پی آر پی، التهاب خفیف به صورت قرمز شدن و یا ورم پوست سر برای چند ساعت مشاهده شود. برای حداقل 72 ساعت نبایستی از رنگ‌های شیمیایی قوی استفاده شود و همچنین مو نباید فر شود. استفاده از محصولات موضعی رشد مو مانند ماینوکسیدیل و یا محصولات مشابه در روز پس از پی آر پی مانعی ندارد.

آیا تزریق PRP بی‌خطر می‌باشد؟ 

از آنجایی که در تزریق  PRPاز خون خود فرد تحت معالجه استفاده می‌شود، این روش بی‌خطر محسوب می‌شود. در نتیجه خطر انتقال بیماری وجود ندارد و همچنین عوارض جانبی خاصی در رابطه با تزریق ‌PRP در افراد سالم گزارش نشده است.

برای تزریق پی آر پی به چند جلسه درمانی نیاز است؟ 

تعداد جلسات به این بستگی دارد که پی آر پی به چه منظوری استفاده می‌شود. امکان دارد تزریق در یک جلسه انجام شود و متناسب با نتیجه درمان ممکن است 3 تا 6 ماه بعد تکرار شود. همچنین می‌توان از پی آر پی در زمان جراحی جهت کاشت مو استفاده کرد. این کار باعث بهبود سریع‌تر ناحیه‌ی دهنده مو (Donor)  و گرافت در فرد تحت معالجه می‌شود.

آیا تزریق PRP دردناک است؟ 

این روش درمانی پس از استفاده از لیدوکائین و انسداد عصبی نسبتاً بدون درد می‌باشد. برای آرامش بیشتر و رفع اضطراب می‌توان از آرام‌بخش‌های خوراکی پیش از تزریق استفاده کرد. مصرف این آرام‌بخش‌ها بسیار توصیه می‌شود و البته در این صورت بایستی یک نفر پس از درمان شخص را به منزل برساند. پیش از تزریق PRP از بی‌حسی موضعی با لیدوکائین جهت بی‌حس کردن پوست سر استفاده می‌شود. بقیه روند درمان نسبتاً بدون درد است.

کاندیدای مناسب برای تزریق PRP جهت درمان ریزش مو چه کسانی هستند؟ 

در این روش درمانی پزشکان دو نوع ریزش مو را مورد نظر قرار می‌دهند: ریزش موی مزمن (طاسی با الگوی مردانه و زنانه) و ریزش موی شدید (مانند ریزش موی پس از زایمان). در برخی از بیماران، فولیکول‌های مو در قسمت‌هایی که رشد مو ضعیف می‌باشد همچنان در حال فعالیت هستند. این افراد دارای بیشترین شانس بهبودی با تزریق PRP هستند. ولی افرادی که دارای پوست سر صاف و درخشان هستند و سرشان برای مدت زمانی طولانی طاس بوده است، کاندیدای مناسبی برای تزریق PRP نیستند

تزریق پی آر پی چقدر مؤثر است؟

استفاده از پی آر پی به عنوان روش درمانی مؤثر برای رفع ریزش مو در حال افزایش است. دو مطالعه در سال گذشته نشان‌دهنده بهبود 50 تا 70 درصدی در برخی از افراد بوده است. بهترین کاندیدا افرادی هستند که موهایشان کرکی و نازک شده ولی به دلیل مرگ فولیکول‌ها دچار ریزش شدید مو نشده‌اند. افراد طاس (یا تقریباً طاس) کاندیدای مناسبی برای پی آر پی نیستند، چرا که احتمال بهبود وضعیت مو در آن‌ها پایین است. وضعیت موی افراد با یکدیگر متفاوت است و استفاده از این روش درمانی در زمان مشورت با پزشک بررسی می‌شود.

آیا از تزریق PRP باید در زمان کاشت مو استفاده شود؟ 

از آنجایی که PRP دارای فاکتورهای رشد غنی است، استفاده از RPR پس از استخراج فولیکول‌های مو از ناحیه دهنده و پیش از کاشت مو می‌تواند به ماندگاری گرافت و بازده بیشتر درمان کمک کند. به افرادی که دارای مقداری موی نازک روی سر خود هستند، خصوصاً کسانی که ساقه موهایشان نازک و ضعیف است توصیه می‌شود که جهت بهبود نتیجه درمان از تزریق PRP همراه با کاشت و پیوند موی طبیعی استفاده کنند. تزریق PRP همچنین می‌تواند ریزش ناگهانی موی پیوندی در ناحیه گرافت‌های کاشته شده را کاهش دهد.

مشاوره رایگان