متاسفانه تمام جراحیهای زیبایی نتایج مورد انتظار را به همراه نخواهند داشت. گاهی اوقات بیماران از نتیجهی یک جراحی رینوپلاستی رضایت نداشته و قصد اصلاح آن را از طریق عمل جراحی ترمیمی بینی دارند. بیماران جهت برطرف کردن برخی ناهماهنگیهای موجود در بینی که پس از عمل همچنان باقی ماندهاند، در اثر عمل ایجاد شدهاند و یا پس از عمل شدیدتر شدهاند، عمل ثانویه بینی را انجام میدهند. عمل جراحی ترمیم بینی این امکان را فراهم میکند تا بسیاری از جنبههای بینی از جمله شکل، اندازه، زاویه و عملکرد آن بهبود یابد. بسته به ماهیت و شدت مشکل و تکنیکهای مورد استفاده توسط جراح قبلی، عمل جراحی مجدد بینی میتواند از یک جراحی جزئی تا یک جراحی بسیار گسترده متغیر باشد. بنابراین این عمل باید توسط جراحان زیبایی مجرب و واجد شرایط انجام شود.
اگر از ظاهر بینی خود پس از جراحی رینوپلاستی رضایت ندارید یا یک مشکل عملکردی در بینی وجود داشته و دچار مشکلات تنفسی هستید، میتوانید عمل جراحی ترمیم بینی را در نظر بگیرید. متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی مشکل بینی شما را بررسی کرده و تکنیک مورد استفاده جهت عمل جراحی ثانویه بینی را تعیین میکنند. عمل جراحی ترمیمی بینی میتواند مشکلاتی چون انحراف تیغه بینی، قوز بینی، عدم تقارن نوک بینی، فروپاشی دریچه بینی و گشاد بودن سوراخهای بینی را اصلاح کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص عمل جراحی ترمیم بینی یا رزرو نوبت در کلینیک رازی میتوانید با شماره 02188334029 و 02188333259 تماس حاصل فرمایید.
عمل جراحی ترمیمی بینی تا چه حد متداول است؟
ترمیم بینی عمل شده در واقع تا حدودی شایع است. جراحی ثانویه بینی بر حسب نوع عمل و جراح زیبایی بینی متغیر است، اما برخی از متخصصین نرخ آن را بین ۵ تا ۱۵ درصد میدانند. بخش عمدهای از بیماران تنها نیاز به کمی پیچش بینی و اصلاحات جزئی دارند. موارد بازسازی واقعی و اصلاحات عمده بسیار نادر میباشند.
دلیل عدم موفقیت جراحی زیبایی بینی
- ارزیابی ضعیف پیش از عمل
- انتخاب نامناسب تکنیکهای جراحی
- اجرای ضعیف تکنیکهای مناسب جراحی
- انتظارات غیر واقعبینانه
- مراقبت ضعیف پس از عمل
- اقدامات مراقبتی ضعیف توسط بیمار
متقاضیان عمل
یک متقاضی مناسب برای عمل جراحی ثانویه بینی قصد اصلاح نتایج نامطلوب پس از یک جراحی رینوپلاستی را دارد. متقاضیان ایدهآل حداقل یک سال پس از عمل اولیه منتظر ماندهاند تا مطمئن شوند که بینی به مقدار کافی بهبود یافته و نتیجه جراحی قبلی کاملاً آشکار شده است. مناسب بودن وضعیت سلامتی بیمار در هنگام عمل و داشتن انتظارات واقعبینانه اهمیت زیادی دارد.
انواع بدشکلیهای قابل اصلاح
چندین شرایط مختلف وجود دارند که ممکن است جراحی مجدد بینی یک گزینهی درمانی مناسب برای اصلاح آنها باشد:
قوز بینی
پس از جراحی زیبایی بینی، استخوانهای بینی گاهی اوقات دچار قوز میشوند. این مشکل میتواند ناشی از حدف ناکافی استخوان، متمایل شدن غضروف سپتوم متصل شده پس از برداشتن استخوان، یا رشد استخوان پس از جراحی باشد. این قوز از طریق جدا کردن استخوان و غضروف برآمده از پل بینی، قابل اصلاح است. ممکن است پزشک مجبور شود استخوانهای بینی را به هم متصل کند تا شکل طبیعی بینی را مجدداً ایجاد کند.
عدم تقارن نوک بینی
نوک بینی اساساً شامل بافت نرم و غضروف است که سالها پس از جراحی و با افزایش سن بیمار، بهبود پیدا کرده و شکل آن تغییر میکند. پزشک میتواند شکل پیازی یا غیر عادی نوک بینی را با برداشتن دقیق لبهی بالای غضروف جانبی پایینی و نزدیک کردن غضروفهای جانبی چپ و راست به طرف هم اصلاح کند.
بینی پیچ خورده
شکستگی استخوان بینی ممکن است باعث پیچ خوردن بینی شود. انحراف تیغه بینی ممکن است شکل بیرونی بینی را تغییر دهد. اصلاح انحراف تیغه بینی یا استئوتومی استخوان بینی میتواند استخوان پیچخورده را صاف کند.
انحراف تیغه بینی
توانایی بیمار برای تنفس ممکن است در صورتی که بیرون بینی بدون در نظر گرفتن انحراف تیغه بینی کوچک شود، مختل گردد. خود انحراف بینی میتواند شکل خارجی بینی را تغییر دهد. جراحی انحراف بینی را میتوان در طول جراحی زیبایی بینی انجام داد.
بافت اسکار
ممکن است بینی که تحت عمل قرار گرفته در طول زمان دچار بافت اسکار بیش از حد شود. این جای زخمهای اضافه معمولاً ناشی از بهبود نامناسب یا اقدامات ضعیف پس از درمان میباشند. ممکن است نیاز باشد پزشک از تزریق استروئید یا برداشتن مقداری از بافت اسکار از طریق جراحی به منظور تغییر شکل بینی استفاده کند.
افتادگی پل بینی (بینی زینی شکل)
اگر بخش زیادی از غضروف پشت بینی یا استخوان بینی برداشته شود، ممکن است با نگاه کردن به بینی از طرفین، متوجه افتادگی بیش از حد بینی شوید. در صورتی که قسمت میانی بینی افتاده باشد، میتوان آن را با استفاده از غضروف یا گرافت مصنوعی بالا برد.
پهن بودن سوراخهای بینی
سوراخهای بینی را میتوان با برداشتن بخش کوچکی از پوست پایهی سوراخ بینی تنگ کرد. برداشتن بافت حفرهی بینی بسیار ساده است اما اضافه کردن بافت به این ناحیه بسیار دشوار میباشد. بنابراین تنگ کردن سوراخهای بینی باید با احتیاط انجام شود. کوچک کردن سوراخ بینی (کوچک کردن پایهی آلار) در پایان جراحی انجام میشود و در صورت لزوم میتوان آن را در مطب نیز انجام داد.
فروپاشی دریچه بینی
جراحیهای زیبایی بینی دلیل اصلی فروپاشی دریچهی بینی میباشند. اگر پزشک غضروف جانبی بالای بینی را هنگام برداشتن استخوان بینی جدا کند، منجر به فروپاشی داخلی دریچه بینی و یا بدشکلی بصورت V وارونه میگردد. برداشتن بیش از حد غضروف جانبی پایین میتواند باعث افتادگی طرفین بینی شده و در نتیجه فروپاشی خارجی دریچه بینی رخ دهد.
مزایا
- افزایش اعتماد بنفس
- راحتی تنفس
- سلامت بهتر
تکنیکهای جراحی ترمیمی بینی
رینوپلاستی باز
بیشتر عملهای جراحی ثانویه بینی با روش باز انجام میگیرند. این روش شامل ایجاد یک برش کوچک در کلوملا (پوست بخش زیرین و مرکزی بینی) است که به برشهای داخل بینی متصل میشود تا پوست بتواند از روی غضروف و استخوان زیرین به طرف بالا کشیده شود. این امر موجب آشکار شدن کامل مشکلات ساختاری زمینهی و بافت اسکار میشود. در تقریباً تمام موارد جراحی ثانویه بینی، مواد اضافهای برای بازسازی اجزایی که بیش از حد برداشته شدهاند یا در جای خود قرار ندارند، مورد نیاز میباشد.
گرافت غضروف
گرافتهای غضروف اغلب جهت جراحی مجدد بینی مورد نیاز میباشند. تیغه بینی معمولاً بهترین مکان جهت بدست آوردن گرافتهای غضروفی است. با این حال در جراحی ترمیم بینی عمل شده، غضروف تیغه بینی اغلب در دسترس نمیباشد و ممکن است نیاز باشد که از غضروف گوشها یا دندهها جهت بازسازی بینی استفاده شود.
بهبودی
گاهی اوقات، بهبودی پس از جراحی ترمیمی بینی ممکن است بیشتر از دورهی بهبودی پس از جراحی اولیه بینی طول بکشد. آتلی به مدت یک هفته بر روی بینی قرار داده میشود تا آن را صاف نگه دارد. بیماران میتوانند انتظار داشته باشند که کبودی در طول یک هفته از بین برود و تورم نیز به تدریج طی ۴ تا ۶ هفته فروکش کند. برطرف شدن کل تورم حدود یک سال بطول میانجامد. بیشتر بیماران میتوانند پس از یک هفته به کار خود بازگردند و فعالیتهای معمول خود را ظرف دو هفته از سر بگیرند. داروهای خوراکی نیز جهت تسکین درد تجویز میشوند. بینی در یک سال پس از جراحی به روند بهبودی خود ادامه میدهد.
خطرات
خونریزی، عفونت، جای زخم، عدم تقارن و برآورده نشدن انتظارات همگی پس از جراحی ترمیمی بینی محتمل هستند. خطرات جراحی ثانویه بیشتر از جراحی اولیهی بینی میباشد.
هزینه
هزینه عمل جراحی ترمیمی بینی بستگی به نوع تغییر شکل مورد اصلاح، کامل یا جزئی بودن جراحی بینی و تخصص جراح دارد.