آدرس: تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک تخصصی پوست و مو رازی

ژینوپلاستی: جراحی زیبایی چانه برای بزرگ و کوچک کردن چانه

ژنیوپلاستی نوعی عمل جراحی زیبایی است که شامل اصلاح مجدد یا تغییر شکل چانه برای بهبود هارمونی صورت می‌شود. ژنیوپلاستی می‌تواند مزایای بیشماری برای افرادی که نگران شکل چانه خود هستند، ارائه کند. افراد معمولاً قبل از انجام عمل زیبایی ژنیوپلاستی تحت بیهوشی عمومی قرار می‌گیرند. زمان دقیق عمل و دوره ریکاوری، بسته به نوع ژنیوپلاستی که فرد تحت آن قرار می‌گیرد و میزان اصلاحاتی که جراح انجام می‌دهد، متفاوت است.

مزایا


مزایا

عمل جراحی ژنیوپلاستی می‌تواند ظاهر زیبایی عقب بودن چانه، بیرون زدگی یا انحراف آن را اصلاح کند. شکل چانه در تناسب سایر ویژگی‌های چهره مانند بینی، پیشانی و گونه‌ها نقش اساسی دارد که به تناسب عمومی چهره کمک می‌کند. به طور کلی عمل جراحی ژنیوپلاستی می‌تواند برای افرادی که از شکل چانه خود ناراضی هستند، مزایای قابل توجهی داشته باشد. ژنیوپلاستی معمولاً در ترکیب با عمل لیپوساکشن گردن و جراحی بینی (رینوپلاستی) ، لیفت گردن یا لیزر باز سازی پوست انجام می‌شود.

آیا جراحی چانه ژنیوپلاستی برای شما مناسب است؟


آیا جراحی چانه ژنیوپلاستی برای شما مناسب است

افراد معمولاً برای تغییر ویژگی‌های ظاهری چانه خود تحت عمل ژنیوپلاستی قرار می‌گیرند. در نتیجه بیشتر افراد عمل ژنیوپلاستی را نوعی جراحی زیبایی می‌دانند؛ با این وجود مشکلات پزشکی نیز وجود دارد که ممکن است نیاز به مداخله جراحی ژنیوپلاستی داشته باشد.

یک نمونه از این مشکلات، رتروژنیا یا عقب بودن چانه است. رتروژنیا می‌تواند منجر به آپنه خواب انسدادی شود که نوعی اختلال خواب است که در آن تنفس شخص در طول شب به طور مکرر متوقف می‌شود و مجدداً آغاز می‌گردد.

جراحی ژنیوپلاستی چانه، عقب بودن چانه، عدم تناسب چانه یا جلو بودن چانه را اصلاح می‌کند. اگر درباره تناسب، موقعیت یا شکل چانه خود نگران هستید، ژنیوپلاستی می‌تواند گزینه خوبی برای شما باشد. عمل جراحی ژنیوپلاستی معمولاً توسط جراح پلاستیک زیبایی انجام می‌شود. ژنیوپلاستی برای بیمارانی که از سلامت خوبی برخوردار هستند، بیماری‌های فعال ندارند یا از قبل دچار مشکلات پزشکی جدی نیستند، بهترین گزینه است.

ژنیوپلاستی می‌تواند برای بیمارانی که چانه کوچک دارند یا چانه آنها عقب است بسیار موثر باشد. اگر چانه نسبت به سایر بخش‌های چهره کوچکتر است و باعث می‌شود بینی بسیار دراز به نظر برسد، عمل ژنیوپلاستی توصیه می‌شود. جراحان پلاستیک به طور مداوم از ایمپلنت‌های چانه برای هماهنگی بخشیدن به ویژگی‌های چهره بیماران جوان استفاده می‌کنند؛ یا ممکن است در بیماران مسن‌تر از ژنیوپلاستی همراه با سایر روش‌های زیبایی استفاده نمایند.

محققان دریافته‌اند که افرادی که دارای نقص عقب بودن چانه و نواقص فک هستند در مقایسه با سایر افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آپنه انسدادی خواب قرار دارند. این خطر به ویژه در افراد بالای ۳۰ سال یا دارای اضافه وزن وجود دارد.

جلسه مشاوره شما


جلسه مشاوره شما

اگر علاقه مند به عمل جراحی چانه یا ژنیوپلاستی هستید، ما ابتدا یک جلسه مشاوره با جراح پلاستیک را برای شما ارائه می‌کنیم. شما این فرصت را خواهید داشت تا درباره اهداف خود و نتیجه‌ای که می‌خواهید به دست بیاورید با جراح خود صحبت کنید. جراح شما به شما کمک می‌کند تا درباره آنچه که باید از این روش زیبایی و مزایای طولانی مدت آن انتظار داشته باشید، اطلاعاتی به دست بیاورید و آن را درک کنید. در طول مشاوره اولیه خود می‌توانید موارد زیر را انتظار داشته باشید:

  • سابقه پزشکی کامل خود را به پزشک ارائه کنید. هر گونه اطلاعات مربوط به عمل‌های جراحی در گذشته و حال و تمام داروها یا مکمل‌های گیاهی که مصرف می‌کنید را ذکر کنید.
  • جراح شما به طور کامل چهره شما به خصوص پوست و استخوان‌های زیرین را معاینه خواهد کرد.
  • شما درباره خطرات و عوارض احتمالی با پزشک خود صحبت خواهید کرد.
  • ممکن است از شما خواسته شود برای تعیین روش مناسب خود، یک عکسبرداری اشعه ایکس انجام دهید.

آماده شدن برای عمل جراحی 


پس از مشاوره و تصمیم گیری درباره عمل جراحی، ما اطلاعات قبل از عمل را به شما ارائه می‌کنیم و هر کاری که باید قبل از عمل جراحی خود انجام دهید و هر آنچه که باید بدانید را برای شما توضیح می‌دهیم. تیم جراحی شما درباره نحوه آماده شدن به شما توضیح می‌دهند. شما باید ترتیبی دهید تا پس از عمل جراحی، شخصی شما را به خانه بازگرداند. همچنین ممکن است در دوره بهبودی، یک تا دو روز پس از عمل به کمک یک نفر احتیاج داشته باشید. در بیشتر موارد افراد باید حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از عمل از خوردن غذاهای جامد خودداری کنند. افراد تا دو ساعت قبل از عمل می‌توانند مایعات شفاف بنوشند.

انواع عمل جراحی ژنیوپلاستی 


دو نوع اصلی از عمل ژنیوپلاستی وجود دارد:

 

ژنیوپلاستی اسلایدینگ 

ژنیوپلاستی اسلایدینگ

هنگامی که جراح شما مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کند، به شما توصیه‌هایی خواهد کرد و برنامه‌ریزی عمل را آغاز می‌کند.

برنامه ریزی برای عمل ژنیوپلاستی اسلایدینگ می‌تواند شامل تصمیم‌گیری درباره زاویه برش استخوان چانه و محل برش باشد. همچنین لازم است پزشک، پرسنل و تجهیزات مورد نیاز برای این عمل جراحی را در نظر بگیرد.

در طول عمل ژنیوپلاستی اسلایدینگ، جراح از یک اره برای برش استخوان چانه و جدا کردن آن از سایر نقاط استخوان فک استفاده می‌کند. سپس با جابجا کردن این برش به سمت جلو یا عقب، جلو بودن یا عقب بودن شانه را اصلاح می‌کند. جراحان همچنین می‌توانند با لغزاندن یا شکل دادن به یک طرف استخوان، آن را با طرف دیگر متقارن کنند و چانه نامتقارن را از این طریق اصلاح نمایند. پس از جابجایی استخوان چانه، یک جراح مجدداً آن را با پیچ‌های جراحی به فک متصل می‌کند.

عمل جراحی ژنیوپلاستی اسلایدینگ

عمل جراحی ژنیوپلاستی اسلایدینگ شامل مراحل زیر است:

  • جراح یک برش در پایین لثه و درون لب پایینی ایجاد می‌کند.
  • جراح یک برش در بافت‌های نرم ایجاد می‌کند تا به استخوان چانه دسترسی پیدا کند.
  • هنگامی که استخوان چانه در معرض دید جراح قرار گرفت، جراح یک برش عمودی کوچک در استخوان چانه ایجاد می‌کند که از آن به عنوان یک نقطه مرجع در طول عمل جراحی استفاده می‌شود.
  • سپس جراح یک برش افقی زیر ریشه دندان‌های پایینی ایجاد می‌کند. جراح می‌تواند با برش در زوایای مختلف، ارتفاع چانه را تغییر دهد یا در صورت نیاز به کوچکتر کردن چانه یا کشیدن آن، قطعه گوه شکلی از استخوان را برش دهد.
  • سپس پزشک استخوان را به سمت جلو و عقب یا طرفین حرکت می‌دهد. پس از قرار گرفتن چانه در محل مناسب، جراح تعادل و هماهنگی آن را بررسی می‌کند و هر گونه استخوان اضافه در راستای خط فک را سوهان می‌کشد.
  • سپس با یک صفحه فلزی و پیچ، استخوان چانه را به فک متصل می‌کند. ممکن است برخی از جراحان به جای استفاده از فلز، از صفحات و پیچ‌های زیست تخریب پذیر استفاده کنند تا فرد نتواند پیچ‌های زیرپوست را احساس نماید.
  • سپس جراح برش را می‌بندد و نوار فشرده سازی را روی قسمت جلو و طرفین چانه می‌بندد تا تورم را به حداقل برساند.

تقویت چانه با ایمپلنت

تقویت چانه با ایمپلنت

در این روش جراحان می‌توانند با اتصال ایمپلنت‌های پلاستیکی یا سیلیکونی در اطراف استخوان چانه موجود، شکل چانه فرد را تغییر دهند آن را بکشند یا تقویت کنند.

طی این روش جراحی، جراح یک ایمپلنت را روی استخوان چانه قرار می‌دهد و آن را با بخیه یا پیچ محکم می‌کند. تزریق فیلر پوست  یک جایگزین موقت غیر جراحی برای عمل ایمپلنت چانه است.

در این روش تقویت چانه، با استفاده از تزریق پر کننده‌های پوست، شکل چانه و ظاهر عمومی چهره تقویت می‌شود. پر کننده‌ها از نوع چربی، هیدروکسی لاپاتیت کلسیم یا پلی کاپرولاکتون هستند. جراحانی که عمل تقویت ایمپلنت را برنامه ریزی می‌کنند، درباره اینکه از کاشت ایمپلنت، تزریق پرکننده یا ترکیبی از هر دو استفاده کنید، برنامه ریزی خواهند کرد. آنها همچنین ماده ایمپلنت و فیلرها را تعیین می‌کنند. عمل‌های تقویت چانه به بیهوشی عمومی احتیاج دارند. اگرچه گاهی اوقات افراد می‌توانند پس از عمل جراحی به خانه بروند اما لازم است ترتیب رفت و آمد را از قبل بدهند.

عمل جراحی تقویت با ایمپلنت 

عمل‌های جراحی تقویت با ایمپلنت تقریباً یک ساعت طول می‌کشند. عمل‌های جراحی ایمپلنت معمولاً شامل مراحل زیر هستند:

  • جراح یک برش کوچک روی بخش داخلی دهان یا زیر چانه ایجاد می‌کند.
  • سپس ایمپلنت را درون برش قرار داده و آن را در اطراف استخوان چانه تنظیم می‌کند و سپس آن را متصل می‌نماید.
  • جراح برش را با بخیه می‌بندد

اگر فردی روش‌های غیر جراحی تقویت چانه را انتخاب کند، جراح از تزریق فیلرهای پوستی در اطراف دهان، چانه یا فک استفاده می‌کند. ممکن است پس از چند ماه به تزریق مجدد احتیاج باشد زیرا این مواد معمولاً پس از چند ماه جذب می‌شوند.

مراقبت‌های پس از عمل 


مراقبت‌های پس از عمل

ممکن است افراد احتیاج داشته باشند پس از عمل ژنیوپلاستی حدود ۲ شب در بیمارستان بمانند. در طول این مدت، جراح و پرستاران علائم، عفونت یا عوارض دیگر را تحت نظر قرار داده و بر بهبودی بیمار نظارت می‌کنند. قبل از ترخیص بیمار، یک جراح یا پرستار دستورالعمل‌های مراقبتی پس از عمل را با آنها در میان می‌گذارد.

این دستورالعمل‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • دوز و زمان مصرف آنتی بیوتیک‌های خوراکی
  • نکاتی درباره مدیریت درد و تورم
  • نحوه شستشوی دهان با آب یا ضدعفونی کننده‌های دهان
  • چگونگی برداشتن پانسمان و پانسمان مجدد زخم
  • مصرف مایعات و غذاهای نرم طی چند روز اول پس از عمل
  • اجتناب از فعالیت شدید برای سه تا چهار هفته

دستورالعمل‌های مربوط به مراقبت‌های پس از عمل برای عمل جراحی کاشت ایمپلنت، مشابه دستورالعمل‌های عمل جراحی ژنیوپلاستی اسلایدینگ می‌باشند. ممکن است افراد متوجه تورم جزئی، قرمزی یا کبودی شوند که به خودی خود برطرف می‌شود. افراد می‌توانند با داروهای مسکن درد بدون نسخه و کمپرس آب سرد، درد و تورم را تسکین دهند. اکثر افراد می‌توانند طی یک هفته به فعالیت‌های روزانه خود بازگردند. پزشکان توصیه می‌کنند افراد به مدت یک تا دو هفته پس از عمل، به پشت دراز کشیده و سر خود را بالاتر از بدن نگه دارند .

دوره نقاهت 


دوره نقاهت

بسیار مهم است که دستورالعمل‌های جراح خود را دنبال کنید. این امر باعث بهبودی بهتر می‌شود و فرایند حرکت شما به سوی ظاهر جدید خود را سرعت می‌بخشد. همچنین مهم است که در تمام جلسات پیگیری پس از عمل خود حضور داشته باشید تا جراح بتواند نتایج دراز مدت شما را ارزیابی کرده و به هر گونه سوال یا نگرانی درباره نتایج پاسخ دهد. چندین عامل وجود دارند که دوره نقاهت شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به عنوان مثال:

  • نوع عمل جراحی انجام شده
  • میزان تغییرات ایجاد شده از طریق جراحی
  • چگونگی سرعت بهبودی بدن شما
  • هرگونه عارضه جانبی مانند عفونت

پس از انجام عمل جراحی تقویت با ایمپلنت، فرد می‌تواند پس از هفت روز استراحت به شغل خود بازگردد:

ممکن است چانه طی چند هفته کاملا بهبود پیدا کند. با این حال بهبودی کامل تنها زمانی اتفاق می‌افتد که هیچ گونه نشانه قابل توجهی از تورم وجود نداشته باشد که این امر می‌تواند سه ماه به طول بیانجامد. افرادی که تحت جراحی ژنیوپلاستی اسلایدینگ یا جراحی تقویت چانه با ایمپلنت قرار می‌گیرند باید در ملاقات‌های بعدی با پزشک یا جراح خود حضور داشته باشند تا بهبودی آنها نظارت قرار گرفته و عوارض برطرف شوند. تزریق پرکننده‌های پوست هیچ گونه جای زخمی به جا نمی‌گذارد و معمولاً دوره بهبودی آنها نسبت به جراحی ژنیوپلاستی اسلایدینگ و جراحی تقویت چانه با ایمپلنت بسیار کوتاه‌تر است.

خطرات و عوارض 


عمل جراحی ژنیوپلاستی اسلایدینگ و تقویت چانه با ایمپلنت هر دو جراحی‌های ایمن و موثری در بهبود ظاهر چانه هستند.

با این حال تمام عمل‌های جراحی خطر و عوارض جانبی را به همراه دارند. عمل جراحی ژنیوپلاستی نیز می‌تواند منجر به عوارض جانبی موقتی مانند موارد زیر شود:

  • قرمزی یا کبودی
  • حساسیت یا درد
  • تورم
  • از دست دادن احساس یا بی‌حسی

هزینه 


هزینه ژنیوپلاستی به موارد مختلفی بستگی دارد از جمله:

  • دستمزد جراح
  • محل کلینیک یا بیمارستان انجام عمل جراحی
  • نوع مواد ایمپلنت یا پر کننده
  • هزینه‌های بیمارستان و سایر امکانات
  • آزمایش‌های پزشکی
  • ملاقات‌های قبل از عمل و بعد از عمل
  • داروهای تجویز شده
  • هزینه‌های مربوط به بیهوشی
مشاوره رایگان