آدرس: تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک تخصصی پوست و مو رازی

کاشت و بازسازی سینه بعد از جراحی برداشتن (بریدن) سینه

kashtsine

جراحی کاشت سینه در زنانی که برای درمان سرطان سینه تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. برای تصمیم گیری در مورد اینکه کدام روش بازسازی و کاشت سینه بهترین نتیجه را برای شما به دنبال دارد، فاکتورها و عوامل متعددی نظیر وضعیت سلامتی و اولویت‌های شخصی شما باید مورد توجه قرار گیرد. توصیه می‌کنیم قبل از این که در مورد روش کاشت سینه تصمیم بگیرید، در مورد گزینه‌های درمانی موجود مطالعه و تحقیق کنید.

در طی جلسه مشاوره جراحان ما برای تهیه یک برنامه درمانی، بررسی و ارزیابی جامعی از وضعیت شما انجام داده و به تمام پرسش‌های شما پاسخ خواهند داد، همچنین در خصوص آناتومی و ساختار سینه‌های شما، اهداف و انتظارات، گزینه‌های موجود و نتایج احتمالی با شما صحبت خواهند کرد. جراحی بازسازی سینه در افراد مختلف، شیوه‌ها و نتایج متفاوتی دارد و بالاترین اولویت جراحان ما این است که بهترین روش ممکن را طبق شرایط و ویژگی‌های خاص شما انتخاب کنند. برای اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت مشاوره می‌توانید از طریق شماره‌های 02188334029 و 02188333259 با ما در تماس باشید.

جراحی بازسازی و کاشت سینه چیست؟


kashtsine2

هدف از کاشت سینه، بازسازی شکل ظاهری و تقارن طبیعی یک یا دو سینه بعد از جراحی ماستکتومی (بریدن و برداشتن سینه يا قسمتى از آن)، لامپکتومی (برداشتن سرطان سینه و مقداری از بافت اطراف غدد سرطانی) و یا دیگر آسیب‌های سینه است.

انواع روش‌های کاشت سینه


کاشت سینه از طریق چند فرآیند و به‌ طور مرحله‌ای انجام می‌گردد. این جراحی همزمان با عمل ماستکتومی و یا بعد از آن نیز قابل انجام است. کاشت سینه اغلب به دو دسته تقسیم بندی می‌شود: بازسازی سینه از طریق کاشت پروتز و بازسازی سینه با استفاده از فلاپ.

بازسازی سینه از طریق کاشت پروتز سینه برای ایجاد یک برآمدگی و سینه جدید در ناحیه سینه انجام می‌شود. اما در روش بازسازی سینه با فلاپ از بافت‌های سایر نقاط بدن بیمار به منظور ایجاد یک سینه جدید استفاده می‌شود. گاهی این دو روش به ‌طور ترکیبی در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند تا بهترین نتیجه حاصل شود. گاهی نیز از روش‌های بازسازی نوک سینه و یا هاله سینه برای ایجاد ظاهر طبیعی‌تر در سینه کاشته شده استفاده می‌شود.

هنگام تصمیم‌گیری در مورد بهترین گزینه‌های درمانی، عوامل متعددی باید مد نظر قرار گیرد. این فاکتورها عبارتند از:

  • نوع جراحی ماستکتومی (برداشتن و بریدن سینه)
  • درمان‌های انجام شده برای سرطان سینه
  • آناتومی بدن بیمار

مشاوره قبل از درمان


 طی مشاوره قبل از کاشت سینه موارد زیر باید مورد بحث قرار گیرد:

  • اهداف مورد نظر بیمار از عمل جراحی
  • عوارض پزشکی، حساسیت‌های دارویی و درمان‌های پزشکی
  • مصرف انواع داروها، ویتامین‌ها و مکمل‌های گیاهی و همچنین الکل، تنباکو و مواد مخدر
  • سابقه جراحی

جراح شما همچنین:

  • وضعیت کلی و سوابق سلامت شما یا عوامل خطر برای عمل جراحی شما را ارزیابی می‌کند.
  • اندازه و شکل سینه، کیفیت پوست و مکان نوک سینه و همچنین هاله سینه شما را ارزیابی می‌کند.
  • عکس‌هایی از قسمت‌های مورد نظر برای جراحی تهیه می‌کند.
  • گزینه‌های درمان را مورد بحث قرار داده و یک روش درمان مناسب را به شما پیشنهاد می‌کند.
  • نتایج احتمالی جراحی بازسازی سینه و احتمال هر گونه عامل خطر و یا مشکلات احتمالی را مورد بحث قرار می‌دهد.

نحوه آمادگی قبل از کاشت سینه


هنگام آماده شدن برای انجام عمل جراحی کاشت سینه بیمار باید موارد زیر را انجام دهد:

  • انجام تست‌های آزمایشگاهی و معاینات پزشکی
  • مصرف چند نوع داروی خاص و اصلاح روال مصرف برخی از داروها
  • ترک مصرف دخانیات
  • خودداری از مصرف آسپرین، داروهای ضد التهاب و مکمل‌های گیاهی به دلیل افزایش میزان خونریزی بعد از عمل جراحی.

عمل جراحی کاشت سینه اغلب در بیمارستان انجام می‌شود و ممکن است بستری شدن بیمار برای مدتی کوتاه و همچنین استفاده از مواد بی‌هوش کننده برای انجام عمل جراحی لازم باشد. به دنبال عمل جراحی، برخی مراحل ممکن است به صورت سرپایی و با استفاده از مواد بی‌حسی موضعی و همچنین داروهای آرام‌بخش انجام شود. تصمیم‌گیری برای این موارد بر حسب ضروریات یک روش خاص، تشخیص جراح و همچنین اولویت‌های بیمار انجام می‌شود.

مراحل بازسازی سینه


مرحله اول: بی‌هوشی

در این مرحله داروهایی از جمله داروهای آرام‌بخش‌ و بی‌هوشی عمومی برای بی‌حسی و ریلکس شدن در حین انجام جراحی به بیمار تزریق می‌شود. علاوه بر این جراح بهترین گزینه درمانی را به بیمار توصیه می‌کند.

مرحله دوم: استفاده از تکنیک‌ فلاپ برای برداشتن عضله، چربی و پوست قسمتی از بدن بیمار به منظور ایجاد یا پوشاندن برآمدگی سینه

گاهی بعد از انجام جراحی ماستکتومی (برداشتن سینه) یا پرتو درمانی مقدار کمی از بافت دیواره سینه برای پوشاندن و نگهداشتن پروتز سینه باقی می‌ماند. اغلب در هنگام بازسازی سینه از طریق پروتز سینه استفاده از تکنیک فلاپ یا گسترش بافت لازم است. در تکنیک فلاپTRAMجراح از عضله، چربی و پوست شکم بیمار به منظور بازسازی سینه استفاده می‌کند. جراح ممکن است فلاپ را به منبع اصلی خون متصل کرده و در دیواره سینه منفذی برای تأمین خون آن ایجاد کند و یا ممکن است فلاپ را کاملاً جدا کرده و به صورت برآمدگی سینه آن را شکل دهد. علاوه بر این ممکن است جراح از تکنیک‌های فلاپ عضله شکمی (DIEP) یا بالای باسن (SGAP) استفاده کند و به جای عضله، بافت پیوندی را از شکم یا باسن استخراج کند.

kashtsine3

در روش فلاپ عضله بزرگ پشت قفسه سینه با ایجاد یک مجرا در کمر بیمار، عضله، چربی و پوست از آن قسمت به ناحیه سینه متصل می‌گردد. در این روش منبع تأمین کننده خون سالم می‌ماند.

kashtsine4

گاهی اوقات فلاپ برآمدگی سینه را به ‌طور کامل بازسازی می‌کند. در این روش اغلب از عضله و بافت به منظور پوشاندن و ایجاد تکیه‌گاه برای سینه کاشته شده استفاده می‌شود.

مرحله سوم: گسترش بافت- کشیدن پوست سالم به منظور پوشاندن پروتز سینه

کاشت سینه از طریق گسترش بافت در مقایسه با روش‌های فلاپ، بهبودی ساده‌تری را برای بیمار به دنبال دارد. با این حال این یک فرآیند طولانی‌تر برای بازسازی سینه به شمار می‌رود. در صورت استفاده از این روش لازم است که بیمار بعد از جاسازی حجم دهنده در یک بازه زمانی 4 تا 6 ماهه به دفعات متعددی به مطب پزشک مراجعه کند تا پوست وی با آهسته پر شدن دستگاه از طریق یک لوله داخلی گسترش یابد. در صورتی که دستگاه حجم دهنده برای یک فرآیند کاشت دائمی سینه طراحی نشده باشد، لازم است بیمار به منظور تعویض دستگاه تحت یک عمل جراحی ثانویه قرار گیرد.

مرحله چهارم: انجام عمل جراحی کاشت سینه برای ایجاد برآمدگی سینه

kashtsine6

پروتز سینه می‌تواند به عنوان یک روش درمانی جایگزین برای تکنیک‌های فلاپ مورد استفاده قرار گیرد و یا در کنار این روش‌ها بر روی بیمار اِعمال شود. پروتزهای سرم نمکی (سالین) و یا سلیکونی برای بازسازی سینه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که قصد عمل کاشت سینه دارید، جراح به شما کمک می‌کند تا بهترین روش را برای انجام این کار انتخاب کنید. در فرآیند بازسازی سینه که صرفاً از طریق کاشت پروتز انجام می‌شود، پزشک اغلب باید از روش‌های گسترش بافت نیز استفاده کند.

مرحله پنجم: استفاده از روش‌های پیوند و تکنیک‌های خاص برای ایجاد نوک سینه و هاله سینه

کاشت سینه با استفاده از تکنیک‌های مختلفی برای بازسازی نوک سینه و هاله دور آن انجام می‌شود.

دوره بهبودی


جراح بعد از انجام عمل جراحی کاشت سینه با استفاده از روش‌های فلپ و یا کاشت پروتز سینه، محل برش‌های جراحی را با گاز یا نوار زخم‌بندی پانسمان می‌کند. بانداژ کشی یا سینه‌بندهای جراحی به عنوان تکیه‌گاهی برای سینه‌های بازسازی شده عمل می‌کنند و از تورم سینه‌ها می‌کاهند. ممکن است جراح یک لوله کوچک و باریک را به‌طور موقت زیر پوست قرار دهد تا از طریق آن خون یا مایعات اضافی را خارج کند.

علاوه بر این ممکن است جراح از یک پمپ انتقال دهنده درد به منظور کاهش نیاز بیمار به داروهای مخدر استفاده کند. بعد از انجام عمل جراحی، دستورالعمل‌هایی در مورد چگونگی مراقبت کردن از ناحیه جراحی شده، نحوه مصرف دارو به منظور تسریع روند بهبودی و کاهش خطر عفونت، اقدامات خاصی که باید بر روی ناحیه جراحی شده یا برای ارتقاء سلامتی کلی بیمار انجام شود و همچنین زمان مراجعات بعدی بیمار ارائه می‌شود.

نتایج درمان


kashtsine7

نتایج نهایی عمل کاشت سینه می‌تواند از تأثیرات منفی جسمی و روحی ناشی از جراحی ماستکتومی بکاهد. با گذشت زمان ممکن است مقداری حس‌ در ناحیه سینه بازگردد و اسکار (جای زخم) جراحی بهبود یابد، اما این آثار به ‌طور کامل ناپدید نمی‌شود.

انجام فرآیندهای جراحی کاشت سینه، عوارضی را به دنبال دارد. اما بیشتر زنان با توجه به بهبود بزرگی که در کیفیت زندگی و احساس و ظاهر کلی آنها به وجود می‌آید، این عوارض را نادیده می‌گیرند. انجام معاینه دقیق سینه توسط خود بیمار، ماموگرافی و همچنین استفاده از تکنیک‌های تشخیصی برای بهبود سلامتی طولانی مدت بیمار ضروری است.

عوامل خطر و ایمنی


انجام جراحی کاشت سینه یک تصمیم کاملاً شخصی است. زیرا فرد باید تصمیم بگیرد که آیا مزایای انجام عمل او را به اهدافش می‌رساند و علاوه بر این آیا قادر به پذیرش عوامل خطر و مشکلات احتمالی ناشی از این جراحی است یا خیر.

عوامل خطر ناشی از انجام عمل کاشت سینه شامل مواردی نظیر خونریزی، عفونت، بهبود طولانی زخم‌ها و همچنین خطرات ناشی از بی‌هوشی است. همچنین بیمار باید موارد زیر را در نظر داشته باشد:

  • انجام جراحی بازسازی سینه با فلاپ، خطر از دست دادن کلی و یا قسمتی از فلپ و همچنین حس‌ در ناحیه برداشت بافت یا ناحیه کاشت یا هر دو را به دنبال دارد.
  • کاشت پروتز سینه با احتمال سفت‌شدگی سینه (انقباض کپسولی) و پارگی پروتز همراه است.

هزینه


هزینه‌های عمل کاشت سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد. ممکن است هزینه جراح برای انجام عمل کاشت سینه برحسب تجربه جراح و همچنین موقعیت جغرافیایی تغییر کند. هزینه انجام عمل کاشت سینه موارد زیر را در بر می‌گیرد:

  • هزینه جراح
  • هزینه‌های تجهیزات جراحی یا بیمارستانی
  • هزینه‌های هوشبری
  • هزینه‌ داروهای تجویز شده
  • هزینه لباس‌های مورد نیاز برای بیمار بعد از انجام جراحی
  • هزینه آزمایشات پزشکی و عکس‌برداری

بسیاری از جراحان پلاستیک طرح‌هایی را برای پرداخت هزینه جراحی به بیماران خود پیشنهاد می‌کنند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم در مورد این طرح‌ها از جراح خود سؤال کنید. هنگامی که یک جراح پلاستیک ماهر را برای انجام کاشت سینه خود انتخاب کردید، به یاد داشته باشید که تجربه جراح و راحتی شما در کنار او به اندازه مقدار هزینه‌های نهایی جراحی اهمیت دارد.

مشاوره رایگان