آدرس: تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک تخصصی پوست و مو رازی

از بین بردن و برداشتن خال های گوشتی و سطحی صورت و بدن

 

khalgooshti

هنگامی که پوست خود را بررسی می‌کنید، ممکن است به خال‌ها با توجه ویژه‌ای توجه کنید تا ببینید آیا وضعیت ظاهری خال‌های فعلی تغییر کرده است یا آیا خال جدیدی ایجاد شده است یا خیر. خال‌ها به عنوان سلول‌های رنگ‌دانه‌ای، به صورت لکه‌های تیره روی پوست ظاهر می‌شوند. اصلاح خال‌ها در محلی که آنها ایجاد شده‌اند، دشوار است و این خال‌ها معمولاً بیشتر جلب توجه می‌کنند. همچنین، وجود خال‌های مودار برای بسیاری از زنان و مردان مشکل ایجاد می‌کند. بنابراین، جراحی خال با استفاده از روش‌هایی مانند برداشت اصلاحی، خارج‌سازی، لیزر درمانی و جراحی سرمایشی، می‌تواند زیبایی و شفافیت صورت را بهبود بخشد.

اگر از خال بزرگ و گوشتی روی صورت خود خسته شده‌اید و به دنبال روشی مناسب برای درمان آن هستید با مراجعه به پزشک و متخصص پوست می‌توانید این مشکل را حل کنید. متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی با روش‌های جدید و مؤثر از جمله رفع خال با لیزر و جراحی به شما در از بین بردن انواع خال‌های صورت و بدن کمک خواهند کرد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره‌های ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ و ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹ تماس حاصل فرمایید.

علت تشکیل خال


  • سن: خال‌ها ممکن است با افزایش سن بیشتر یا برجسته‌تر شوند.
  • سابقه خانوادگی: اگر بستگان خال‌دار بوده‌اند احتمال ایجاد خال در شما نیز وجود دارد.
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید: اشعه UVA / UVB نیز می‌توانند یک فاکتور برای ایجاد خال باشد.
  • ملانوسیت‌های بیش ‌از حد فعال در بدن ملانین اضافی تولید می‌کند که منجر به ایجاد خال می‌شود.
  • فعالیت‌های بیش ‌از حد چربی یا غدد چرب هم می‌تواند به شکل‌گیری خال منجر شود. آن‌ها معمولاً به رنگ زرد هستند و در هنگام لمس زِبر هستند.

انواع


خال مادرزادی

khalgooshti1

هنگامی‌که یک خال در زمان تولد وجود دارد آن را خال مادرزادی می‌نامند. حدود ۱ درصد از مردم خال مادرزادی دارند و این خال ممکن است در معرض خطر تبدیل‌شدن به سرطان پوست شود.

خال اکتسابی

khalgooshti2

بسیاری از خال‌ها اکتسابی هستند و معمولاً در دوران کودکی یا اوایل دوران بلوغ ایجاد می‌شود. این خال‌ها معمولاً کوچک‌تر از سه میلی‌متر هستند و تصور می‌شود که به دلیل قرار گرفتن در معرض بیش ‌از حد نور خورشید ایجاد می‌شوند. اکثر خال‌های اکتسابی به سرطان پوست تبدیل نمی‌شوند.

خال‌های بدخیم

khalgoosht3i

خال بدخیم (همچنین به‌عنوان خال گوشتی دیس پلاستیک شناخته می‌شود) بزرگ‌تر از یک مدادپاک‌کن است و شکلی نامنظم دارد. این خال‌ها معمولاً یکرنگ نیستند و مرکز قهوه‌ای تیره دارند. اطراف خال بدخیم ممکن است به‌صورت نامنظم و با یکرنگ روشن‌تر یا مایل به قرمز، ناهموار و یا با نقطه‌های سیاه در اطراف لبه باشد. خال‌های بدخیم در نسل‌های مختلف خانواده‌ها منتقل می‌شوند و احتمال تبدیل شدن آنها به سرطان پوست وجود دارد.

خال گوشتی دیسپلاستیک

khalgooshti4

خال‌های گوشتی دیسپلاستیک خال‌هایی هستند که بزرگ‌تر و دارای شکل نامنظم هستند. رنگ آن‌ها تیره و روشن است و احتمال بیشتری وجود دارد که به ملانوما تبدیل شود. اگر شما این نوع از خال را دارید و متوجه هرگونه تغییر شدید حتماً به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا خال از نظر وجود سرطان بررسی شود.

انواع درمان


تراشیدن

khalgooshti5

اگر شما دارای خال، ضایعه، تومور یا سایر غدد پوستی در صورتتان هستید، پزشکتان ممکن است توصیه کند این خال‌ها را تراشیده و بردارید. برای برداشتن آنها، پزشکان از تیغهای تیز و چند برش افقی استفاده می‌کنند. تراشیدن غدد یک روش ساده است که پزشک برای برداشتن خال‌ها، ضایعات و تومورها از پوست استفاده می‌کند. ابزار اولیه استفاده شده در این روش یک تیغه تیز است.

برای تراشیدن و برداشتن خال، پزشک شما احتمالاً مراحل زیر را دنبال خواهد کرد: ابتدا داروی بی‌حس‌کننده را زیر سطح مورد نظر تزریق می‌کنند یا از بیهوشی موضعی استفاده می‌کنند. این بی‌حسی، علاوه بر جلوگیری از درد، باعث تحرک غده به سمت بالا می‌شود و فرآیند برداشت آسان‌تر می‌شود. سپس پزشک با استفاده از تیغه تیز و با انجام چند برش افقی، غده را برداشت می‌کند. ممکن است کمی فشاری حس شود، اما دردی را در حین این فرآیند احساس نخواهید کرد.

خارج‌سازی

khalgooshti6

برخی از خال‌ها با استفاده از یک چاقوی کوچک جراحی برداشته می‌شوند. این خال‌ها ممکن است از اعماق لایه‌های پوست خارج شوند. این روش شامل از بین بردن خال و همچنین بافت‌های اطراف آن است. این نوع از عمل جراحی خارج‌سازی و برداشتن خال صورت مناسب‌ترین روش برای خال‌های بدخیم است.

جراحی برای خارج‌سازی یک ملانوما، کل ملانوما را همراه با اطراف (حاشیه) پوست ظاهراً طبیعی حذف می‌کند. نواحی طبیعی پوست برداشته‌شده بستگی به عمق ملانوما دارد. بیشترِ بافت، که معمولاً پوست و چربی است، نیز از زیر ملانوما برداشته می‌شود. برش‌های بزرگ و یا برش‌های واقع‌شده در دست‌ها، صورت، یا پا ممکن است به پیوند پوست نیاز داشته باشند تا زخم بعد از عمل جراحی را ببندند.

لیزر درمانی برای برداشتن خال

khalgooshti7

لیزر یکی از روش‌های موثر برای حذف خال‌ها است. در این روش، انرژی نور لیزر به منطقه مورد نظر تابانده می‌شود. این انرژی فقط توسط رنگ‌دانه‌های پوست جذب می‌شود و باعث شکسته شدن آنها می‌شود. سپس بدن این رنگ‌دانه‌ها را جذب می‌کند و در طول فرایند بهبود می‌یابد.

با چند جلسه درمانی با لیزر، می‌توان لکه‌های خورشیدی، خال‌های صاف و نقاط چین‌وچروک‌دار را از بین برد. برای برخی نشانه‌های مادرزادی خاص و خال (خال گوشتی)، نیاز به تکرار جلسات درمانی به علت عمق رنگ‌دانه ممکن است. بیشتر بیماران حدود سه جلسه لیزر درمانی برای حذف خال‌ها نیاز دارند. لیزر IPL به موفقیت بالایی برای این منظور استفاده شده است و خطر زخم در این روش به طور معمول کمتر از ۱٪ است.

کرایوتراپی برای برداشتن خال

کرایوتراپی به یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای حذف خال‌ها در صورت تبدیل شده است. دلیل این محبوبیت، سادگی این نوع جراحی و عدم ایجاد زخم بعد از انجام آن است. در این روش، پزشک برشی روی پوست ایجاد نمی‌کند و بنابراین هیچ بخیه‌ای روی پوست باقی نمی‌ماند.

سرمادرمانی و کرایوتراپی دو عبارت مترادف هستند که برای اشاره به یک روش درمانی خاص استفاده می‌شوند. این روش شامل تزریق یک مایع (مانند نیتروژن مایع) به صورت مستقیم درون خال یا روی خال است. این مایع باعث یخ‌زدگی سلول‌های خال می‌شود و آن‌ها را از بین می‌برد. عمق تزریق مایع بستگی به نوع خال و موقعیت آن دارد. اگر خال در عمق بیشتری درون پوست رشد کرده باشد، مایع در لایه‌ی عمیق‌تری تزریق می‌شود. همچنین، بسیاری از پزشکان ممکن است کمی از این مایع را روی خال بکشند، اما این عمل عموماً در صورتی انجام می‌شود که خال کوچک باشد و روی سطح پوست قرار داشته باشد.

بسیاری از افراد این روش را ترجیح می‌دهند، زیرا غیرتهاجمی است، هیچ برشی روی پوست ایجاد نمی‌کند و زخمی باقی نمی‌گذارد یا زخم آن بسیار کم است. همچنین، این روش نسبتاً بدون درد و بسیار ساده است.

همچنین، این روش ارزان‌تر از برداشتن خال است و بنابراین گزینه‌ای جذاب برای بسیاری از بیماران مختلف است. به دلیل اثربخشی بالای این روش، بسیاری از بیماران معتقدند که نیازی به در نظر گرفتن گزینه‌های دیگر برای حل این مشکل ندارند.

کرم‌های از بین برنده جای زخم خال


 پزشک برخی کرم‌های موضعی برای از بین بردن جای زخم خال را ممکن است توصیه کند. برای مثال: ژل سیلیکون موضعی و یا ژل سیلیکون ورقه‌ای، کرم ویتامین A یا ویتامین C.

فهرست مطالب

مشاوره رایگان