آدرس: تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک تخصصی پوست و مو رازی

کاشت موی زنان: پیوند موی طبیعی برای رفع کم پشتی سر خانم ها

پیوند یا کاشت مو یکی از روش‌های رایج و مشهور در حوزه زیبایی برای بیماران مرد و زن است. این روش، به عنوان راه‌حل دائمی برای درمان مشکلات خاصی از جمله ریزش مو در زنان شناخته شده است. با استفاده از روش‌های جدید کاشت مو، که توسط پزشکان متخصص، ماهر و با تجربه انجام می‌شود، می‌توان نتایجی زیبا و طبیعی به دست آورد. این روش‌ها با نتایج بهتری نسبت به روش‌های قبلی کاشت مو همراه هستند.

برای بسیاری از زنان، مو مساله‌ای حیاتی است، و به همین دلیل است که کنار آمدن با مشکل ریزش مو برایشان بسیار دشوار است. اگر موهایتان نازک و یا کم پشت شده‌اند، احتمالا احساس فوق العاده بدی دارید، که کاملا قابل درک است. با روش کاشت مو برای زنان، می‌توانید موهای خود را بر گردانید. مجبور نیستید که روند کم مویی را به عنوان بخشی از آینده خود قبول کنید و مجبور نیستید به سراغ استفاده از کلاه گیس و اکستنشن مو بروید. راه‌های دیگری هم وجود دارند که به کمک آن‌ها می‌توانید از این که انگشتانتان را لا به لای موهای پرپشت، شاداب و طبیعی خود فرو می‌کنید لذت ببرید. متخصصین کلینیک زیبایی رازی با بهره‌گیری از جدیدترین روش‌های کاشت مو به شما کمک خواهند کرد تا موهایی زیبا و پرپشت داشته باشید.

چه زنانی کاندیدای مناسبی برای کاشت مو هستند؟

کاشت موی زنان

کاشت مو برای بسیاری از زنان که دچار ریزش مو با الگوی معمول منتشر زنانه هستند گزینه خوبی نیست چرا که ناحیه‌ای که به اندازه کافی مو برای اهداء داشته باشد در پشت و دو طرف سر و یا جاهای دیگر بدن خود ندارند. با این حال، در بعضی موارد کاشت مو می‌تواند تغییر چشمگیری در ظاهر افراد ایجاد کند. از جمله برای:

  • زنانی که دچار ریزش مو با الگوی مردانه شده‌اند – یک علت رایج برای ریزش مو در میان زنان که در آن موهای جلو، بالا و تاج سر ریخته و موهای پشت و دو طرف سر باقی می‌مانند.
  • زنانی که به صورت مادرزادی خط رویش موی پیشانیشان عقب است- این حالت باعث می‌شود که چهره یک خانم کمتر زنانه به نظر برسد بنابراین کاشت مو گزینه‌ای عالی برای این گونه افراد است.
  • ایجاد خط رویش موی زنانه برای افراد تراجنسی – کاشت مو مهم‌ترین روش برای بسیاری از افراد تراجنسی مرد به زن (ترنس زن یا ام تی اف ) است. چرا که باعث می‌شود قاب چهره آن‌ها حالت زنانه‌تری پیدا کند.
  • آلوپسی ( ریزش مو) اسکار – زمانی که آلوپسی (ریزش مو) به علت یک زخم ( اسکار) ایجاد شده باشد، کاشت مو می‌تواند جای زخم را پر کرده و نمای آن را محو کند.
  • از دست دادن مو پس از جراحی لیفت صورت – ریزش مو در ناحیه شقیقه برای زنان غالبا پس از جراحی لیفت صورت چیز غیر عادی‌ای نیست. علاوه بر این، اسکار جراحی لیفت صورت ممکن است باعث شود کم مویی فرد بیشتر به چشم بیاید.
  • آلوپسی در اثر کشش – این نوع ریزش مو در اثر کشش‌هایی که قبلا برای حالت دادن مو انجام شده ایجاد می‌شود مانند بافتن مو، دم اسبی‌ بستن خیلی محکم مو، و دِرِدلاک کردن مو. به شرطی که فرد کاری که باعث ریزش مو شده بود را متوقف کند، کاشت مو می‌تواند موهای ریخته در این نواحی را برگرداند.
  • اختلال موکنی- اختلالی است که در آن بیمار مکررا موهای سر، ابرو و دیگر نقاط بدن خود را می‌کند. علائم شامل کشیدن وسواس گونه و بی‌اختیار موها و ریزش مو به صورت سکه‌ای روی سر است. این اختلال باید به کمک روش‌های روان شناختی درمان شود، اما هر گونه ریزش مو یا کچلی که به این دلیل ایجاد شده باشد را می‌توان با کاشت مو درمان کرد. با در نظر گرفتن همه این‌ها، می‌بینیم که کاشت مو برای هر زنی که دچار ریزش مو شده باشد مفید نیست. قبل از انجام پیوند مو، پزشک باید اندازه نواحی که رو به طاسی هستند و تعداد تار مویی که فرد در حال حاضر روی سر خود دارد و می‌توان از آن‌ها در روند ترمیم مو استفاده کرد تخمین بزند.

گزینه‌های ترمیم مو برای زنان

گزینه‌های ترمیم مو برای زنان

قبل از انجام کاشت مو، زنان باید تحت معاینه‌ای از سوی پزشک متخصص کاشت مو قرار بگیرند تا مشکلات قابل درمانی که باعث ریزش مو می‌شوند، شناسایی شوند. پزشک همچنین با استفاده از میکروسکوپ، موها را بررسی می‌کند تا محل و درصد نازک شدن موها را تعیین کند. زنانی که با کاهش و نازک شدن عمومی مو مواجه هستند، به عنوان نامزدان مناسب برای کاشت مو در نظر گرفته نمی‌شوند. امکانات پیوند مو برای زنان و مردان یکسان است. بر اساس شرایط هر فرد، جراح تصمیم خواهد گرفت که از روش برداشت واحد فولیکولی (FUE) یا روش کاشت واحد فولیکولی (FUT) برای دستیابی به بهترین نتیجه استفاده کند. پزشک ممکن است تصمیم بگیرد قبل یا بعد از کاشت مو، از سایر روش‌های درمان ریزش مو برای فرد استفاده کند.

تفاوت کاشت مو بین زنان و مردان

بیشتر زنان به اسکار ناشی از ناحیه اهدا کننده اهمیت نمی‌دهند. اغلب بیماران مرد موهای ناحیه اهدا را کوتاه نگه می‌دارند، بنابراین روش‌هایی مانند برش نواری FUT ممکن است گزینه خوبی برای آن‌ها نباشد. اما زنان به ندرت موهای خود را کوتاه می‌کنند، بنابراین می‌توان از روش برداشت موی نواری برای آن‌ها استفاده کرد تا تعداد گرافت مو را به حداکثر برساند و در عین حال هزینه‌های کاشت مو را کاهش دهد.
زنان ناحیه اهدا مو بزرگتری دارند. زنانی که الگوی ریزش موی آن‌ها مردانه نیست، ناحیه اهدا بزرگتری دارند؛ چرا که موهای بالای سر و تاج سرشان در معرض خطر ریزش نیستند. بر خلاف مردانی که در مراحل پیشرفته ریزش مو قرار دارند و ناحیه اهدا در آن‌ها محدود به نواحی محدودی در پشت و دو طرف سر می‌باشد.
زنان نمی‌توانند برای کاشت مو از موهای بدن خود استفاده کنند. بسیاری از مردان می‌توانند از موهای دیگر نقاط بدن خود مانند ریش و موهای بدنشان برای کاشت استفاده کنند که این امکان برای اکثر زنان وجود ندارد.

 

 

 

مراقبت‌های بعد از کاشت موی خانم‌ها

مراقبت‌های بعد از کاشت موی خانم‌ها

در اینجا چند نکته مهم برای دوران نقاهت بعد از جراحی کاشت مو ارائه می‌شود.

از توصیه‌های پزشک خود پیروی نمایید

بخشی از جلسه مشاوره قبل از عمل باید به مطالبی که بیمار باید در مورد کارهایی که باید پس از کاشت مو انجام دهد یا از آن‌ها پرهیز کند اختصاص یابد. جراح کاشت مو به شما توضیح خواهد داد که چه باید و چه نباید پس از جراحی انجام دهید. همچنین، علاوه بر مراقبت‌های عمومی پس از جراحی، یک پزشک متخصص مو دستورالعمل‌های خاصی را برای شما تنظیم خواهد کرد که باید به آن‌ها عمل کنید. پس از انجام کاشت پیوند مو، ممکن است پوست سر شما صورتی رنگ شود. همچنین، موهای موجود روی خراش‌ها و دلمه‌های خون کوچک اطراف برش‌های میکروسکوپی ممکن است پیوندهای مو را پنهان کنند. اغلب بیماران پس از حدود پنج تا هفت روز از این که بین مردم ظاهر شوند احساس بدی نخواهند داشت.

از انجام عملیات شیمیایی روی موهای خود پرهیز کنید

بهتر است لااقل از دو هفته قبل از جراحی کاشت مو، از هر گونه رنگ کردن، فر کردن، یا سایر عملیات شیمیایی روی مو، خودداری کنید. اگر این کار برایتان ممکن نیست طوری برنامه ریزی کنید که این گونه کارها را لااقل تا یک ماه بعد از کاشت مو انجام ندهید.

موهای خود را در خانه شستشو نکنید

برای کسب بهترین نتایج کاشت مو، یک قرار ملاقات بعد از عمل با پزشکتان ضروری است. روز بعد از جراحی باید مجددا به کلینیک مراجعه کنید. در این جلسه موهای شما شامپو شده و سپس قبل از انجام معاینه پوست سر با سشوار خشک می‌شود. در این جلسه مراقبت‌های ویژه‌ای برای چندین هفته بعد به شما آموزش می‌دهند که شامل یک سری دستورات اصلاح شده مراقبت از موی ۴ تا ۶ روزه است. به طور معمول بعد از حدود یک هفته می‌توانید شامپو کردن و استفاده از سشوار را برای موهای خود را از سر بگیرید.

از فعالیت‌های شدید اجتناب کنید

دوره نقاهت شما باید تا جایی که ممکن است کوتاه باشد. بنابراین شما باید زمان زیادی استراحت کنید تا بتوانید به طور کامل بهبود پیدا کنید. حداقل ۷ تا ۱۰ روز پس از عمل، سعی کنید از انجام هر نوع فعالیت شدید پرهیز کنید. شما می‌توانید ظرف یک هفته پس از جراحی فعالیت‌های معمول خود را از سر بگیرید.

ریزش موی موقتی

احتمالا از حدود دو تا چهار ماه پس از جراحی کاشت مو متوجه رویش موهای تازه خود خواهید شد. موها در چرخه‌های مختلفی رشد می‌کنند و ممکن است نتوانید همزمان تمام موهای جدیدی که رشد کرده‌اند را ببینید. همچنین ممکن است به نظرتان برسد در هفته‌های اولیه پس از جراحی دچار ریزش مو شده‌اید، چرا که موهای تازه در حال ریشه کردن هستند و شروع به رشد کرده‌اند. این چرخه طبیعی رشد مو است. پس از حدود هشت ماه، تقریبا ۹۰ درصد از موهای پیوندی قابل مشاهده خواهند بود. ممکن است لازم باشد کمی صبور باشید اما در عوض مویی خواهید داشت که کاملا طبیعی به نظر می‌رسد.

هزینه‌های احتمالی کاشت مو

هزینه‌ کاشت مو برای افراد مختلف بسیار متفاوت بوده و به چندین عامل وابسته است. برخی از عوامل موثر بر هزینه عبارتند از:

  • میزان موی کاشته شده
  • نوع جراحی کاشت مو
  • تخصص و مهارت جراح در کنار هزینه‌های جراحی کاشت مو، ممکن است هزینه‌های جانبی دیگری نیز داشته باشید. به عنوان مثال برای: 
    • داروهای آنتی بیوتیک
    • داروهای ضد التهاب
    • داروهای مسکن برخی از جراحان استفاده از داروی ماینوکسیدیل ، که یک داروی رشد مو است، را نیز پس از کاشت، تجویز می‌کنند.

خطرات و ملاحظات

اگر جراحی کاشت مو توسط یک جراح واجد شرایط و با تجربه انجام شود، عملی بی خطر است. با این حال، تمام جراحی‌ها خطراتی دارند. خطرات ناشی از جراحی پیوند مو عبارتند از:

  • عفونت 
  • خون ریزی بیش از حد 
  • التهاب فولیکول‌های مو 
  • ایجاد اسکار روی پوست سر 
  • ایجاد برآمدگی روی پوست سر 
  • رشد غیر طبیعی و تکه تکه موها

سایر گزینه‌های بازیابی مو برای زنان

سایر گزینه‌های بازیابی مو برای زنان

ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل عنوان دارویی بدن نیاز به نسخه برای کند کردن سرعت ریزش موها است. توصیه می‌شود زنان مبتلا به ریزش مو از ماینوکسیدیل با غلظت ۲٪ استفاده کنند، در حالی که برای بیماران مرد ماینوکسیدیل با غلظت ۵٪ توصیه می‌شود. این دارو در زنان برای کاهش خطر شوک از دست دادن موی پس از کاشت مو نیز استفاده می‌شود.

بازیابی مو با لیزر

برای بیمارانی که سایر روش‌های درمانی برای ریزش مو یا بازیابی رشد مو تاثیر موثری نداشته‌اند، استفاده از روش لیزر کم توان (LLLT) توصیه می‌شود. این روش به خصوص برای بیمارانی که نامزد مناسبی برای کاشت مو نیستند، مناسب است. همچنین، بیماران می‌توانند پس از انجام کاشت مو، از روش لیزر کم توان (LLLT) به عنوان یک درمان مکمل استفاده کنند. LLLT یک روش غیر تهاجمی است که با تاباندن لیزر کم توان بر روی فولیکول‌های مو در مراحل اولیه ریزش مو، رشد مو را تحریک می‌کند. به طور کلی، بیمارانی که بیش از ۲۰٪ از موهای فعال خود را از دست داده‌اند و نازک و رقیق شده‌اند، مناسب برای استفاده از روش بازیابی مو با لیزر هستند.

میکروپیگمنتیشن یا هاشور پوست سر

در زمینه بازسازی ابرو، میکروپیگمنتیشن یا هاشور پوست سر یک جراحی سرپایی است که در آن طوری رنگ‌دانه‌هایی را وارد لایه درمال پوست سر می‌کند تا ظاهری شبیه فولیکول‌های مو داشته باشد. میکروپیگمنتیشن یا هاشور پوست سر مناطق کم موی پوست سر را تیره‌تر نشان داده و باعث می‌شود با به حداقل رساندن تضاد بین رنگ مو و رنگ پوست کف سر طوری به نظر برسد که انگار مو دارد.

استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی

برخی محصولات آرایشی می‌توانند به طور موقت تضاد رنگی بین مو و پوست سر و نیز ظاهر طاس سر را کاهش دهند. رنگ کردن موها با رنگی نزدیک به رنگ پوست سر نیز همین حالت را ایجاد می‌کند.

فهرست مطالب

مشاوره رایگان