با بالا رفتن سن، چانهی ما حالت تورفتگی پیدا میکند و برجستگی آن کمتر میشود و بدین ترتیب خطوط فک مانند قبل نمایان نیستند. داشتن چانهای با ساختار خوشفرمتر تاثیر بسیار قابل توجهی بر زیبایی چهره میگذارد.
برجستهکردن چانه یکی از جراحیهای زیبایی است که موجب برجسته شدن و نمایانتر شدن چانه و ایجاد تقارن بیشتر بین اجزای صورت میشود. کاشت پروتز چانه تغییر بسیار کوچک و ظریف اما در عین حال بسیار تاثیرگذار در ظاهر چانه ایجاد میکند که این تغییرات ممکن است دائمی یا موقتی باشند.
جراحی کاشت پروتز چانه موجب خارج شدن چربیهای اضافه از چانه، بازیابی حجم ازدسترفته در ناحیه چانه و ایجاد برجستگی و ساختار بهتر در چانه میشود. این جراحی میتواند تورفتگی چانه و یا شکل و برجستگی نامناسب چانه را برطرف کند و ظاهر شما را در کمترین زمان ممکن، بهبود دهد. متخصصین کلینیک زیبایی رازی طی جلسهی مشاوره، شرایط شما را بررسی میکنند و همچنین به مشکلات یا نگرانیهای شما در مورد ظاهرتان گوش داده و تمامی خواستهها و انتظارات شما را ارزیابی میکنند و با توجه به ساختار و شکل صورت شما، بهترین گزینهی درمانی را به شما پیشنهاد میدهند. متخصصین ما با کمک شبیهسازی کامپیوتری به شما نشان میدهند که انتظار چه نتایجی را میتوانید از جراحی خود داشته باشید. هر چند نتایج این جراحی بیش از همه از نیمرخ و از زاویه کناری صورت نمایان هستند، اغلب بیماران متوجه بهبود ظاهر خود از زاویه روبهرویی نیز میشوند و اجزای چهرهی آنها تعادل بیشتری با هم پیدا میکنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و مطرح کردن سوالات خود در خصوص پروتز چانه یا رزرو نوبت با شمارههای 02188334029 و 02188333259 تماس حاصل فرمایید.
پروتز چانه چیست؟
چانه یکی از اجزای برجستهی صورت است که درست در میانهی صورت قرار دارد و بنابراین شکل و فرم چانه تاثیر بسیار زیادی بر ظاهر چهرهی شما دارد. پروتزهای چانه برای بهبود فرم چانه و افزایش برجستگی آن و یا تغییر دادن کلی شکل چانه، به کار میروند. جراحی کاشت پروتز چانه را میتوان با جراحیهای دیگری از جمله جراحی لیفت صورت و جراحی زیبایی بینی یا دیگر جراحیهای زیبایی صورت، ترکیب کرد تا بتوان تعادل و تقارن اجزای صورت را به بهترین نحو ممکن بهبود داد و شما را به ظاهر دلخواهتان رساند.
متقاضی مناسب برای جراحی پروتز چانه
متقاضیان مناسب برای پروتز به منظور برجسته سازی چانه افرادی هستند که چانهی آنها عقبرفته است و یا خطوط فکی آنها حالت افتادگی دارد. بهترین کاندید مناسب برای این جراحی افرادی هستند که از سلامت عمومی برخوردار هستند و در مورد نتایج جراحی خود انتظارات واقعبینانه دارند. افرادی که میخواهند این جراحی را انجام دهند معمولاً دارای چانهی عقبرفته و کوچک هستند که برجستگی کامل را ندارد و به همین خاطر خطوط فکی صورت آنها با دیگر اجزای صورت، تقارن کافی ندارد.
مزایا
- این عمل جراحی موجب فرم دادن به شانه و رفع بدفرمی آن میشود و هرگونه عدم تقارن و اختلال در شکل یا سایز چانه را برطرف میکند.
- بزرگ کردن چانه موجب میشود که برجستگی و فرم کلی صورت ساختار یافته و جذابتر شود.
- انجام این درمان موجب افزایش اعتمادبهنفس فرد میشود.
- پروتز فک و چانه معمولا دارای شکل و سایزهای مختلف است که بیمار میتواند با توجه به شرایط خود، هریک از آنها را انتخاب کند.
- پروتز چانه را در صورت درخواست بیمار میتوان به راحتی نیز خارج نمود.
- بزرگ کردن چانه باعث تقارن بیشتر در صورت شده و موجب میشود اجزای صورت با یکدیگر بیشتر متناسب باشند.
- جراحی کاشت پروتز چانه، جراحی نسبتاً سادهای است.
انواع پروتز چانه
پروتز چانهی آناتومیکال
این پروتزها برای افزایش برجستگی و برآمدگی چانه طراحیشدهاند و همچنین پهنای پایینی صورت (از زاویه دید روبهرویی) را افزایش میدهند. این پروتزها دارای 4 سایز مختلف هستند تا بتوان با توجه به آناتومی صورت بیمار، بهترین پروتز را انتخاب کرد.
پروتز چانهی متقارن
این پروتزها بدون آنکه پهنای صورت را به طور قابل توجهی افزایش دهند، برجستگی چانه را بیشتر میکنند. این پروتزها تنها دارای دو سایز مختلف هستند که البته این موضوع، حق انتخاب بیمار را محدود میکند.
پروتز چانه شکافدار
این پروتز دارای فرمی برجسته و مردانه در قسمت جلویی است.
پروتز چانهی ویفری
درگذشته، این پروتزها تنها نوع پروتز استاندارد برای بزرگ کردن چانه محسوب میشدند. این پروتزها امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرند چرا که اندازهی کوچک آنها موجب میشود نتایج جراحی کمتر طبیعی به نظر بیاید و از طرف دیگر احتمال جابهجا شدن پروتز پس از جراحی نیز وجود دارد.
پروتز زیر چانه
این پروتز به صورت مسطح در زیر چانه قرار میگیرد و موجب افزایش برجستگی چانه از روبهرو نمیشود. این پروتز در واقع برجستگیهای کناری چانه (ناحیه زیر غبغب) را بیشتر میکند. این پروتز برای افرادی مناسب است که ناحیه زیر چانه آنها حالت عقبرفتگی دارد.
جنس مواد به کار رفته در پروتز چانه
پروتزهای سیلیکونی
این پروتزها به حالت جامد بوده و سفت هستند. پروتزهای سیلیکونی در یک برش کوچک که در بافت چانه ایجاد میشود، جایگذاری میشوند. اگر فضای ایجاد شده در بافت به علت بازسازی و ترمیم بافت توسط بدن، بیش از حد تنگ شود، ممکن است پروتز تغییر شکل بدهد. در صورتی که بیمار بخواهد پروتز را از چانهی خود خارج کند، این نوع پروتز به راحتی از چانه خارج میشود.
پروتزهای پلیاتیلن
پروتزهای پلیاتیلن نیز جامد هستند اما حالتی متخلخل دارند. این پروتزها نیز در یک برش کوچک که در بافت چانه ایجاد میشود، جایگذاری میشوند. اما تفاوت این پروتزها با پروتزهای سیلیکونی در این است که، پروتزهای پلیاتیلن دارای بافت متخلخل هستند و بنابراین بافتهای تشکیل شده و رگهای خونی میتوانند به درون پروتز راه پیدا کنند و در آن رشد کنند و بنابراین پروتز ثبات بیشتری در جای خود خواهد داشت، اما از سوی دیگر این موضوع باعث میشود که بیرون آوردن پروتز از چانه، مشکل باشد.
چگونگی انجام جراحی
پروتزهای چانه دارای انواع و سایزهای مختلفی هستند و همچنین از مواد مختلفی ساخته شدهاند. انتخاب پروتز مورد استفاده بر اساس آناتومی و ساختار صورت بیمار، تکنیک جراحی و نتایج مورد انتظار بیمار است. برای انجام جراحی زیبایی چانه، یک برش در ناحیهای نزدیک به چانه ایجاد میشود و درست در بالای استخوان چانه در فک، فضای کافی برای قرار دادن پروتز ایجاد میشود. برای قرار دادن پروتز فک و چانه دو روش مختلف وجود دارد:
- قرار دادن پروتز چانه از طریق برش داخل دهان: در صورتی که برش در داخل دهان ایجاد شود، دیگر هیچ جای زخمی بعد از جراحی نمایان نخواهد بود. این برش در ناحیه بین لب پایین و لثه ایجاد میشود و سپس با کمک بخیههایی، پروتز در جای خود جایگذاری و ثابت میشود. مهمترین مزیت این روش این است که هیچ جای زخمی پس از جراحی وجود نخواهد داشت.
- قرار دادن پروتز چانه از طریق برش در زیر چانه: در این روش یک برش عرضی در زیر چانه ایجاد میشود و سپس پروتز از طریق این برش وارد شده و با کمک بخیه در جای خود قرار داده میشود. مهمترین مزیت این روش این است که احتمال بروز عفونت و احتمال حرکت کردن و جابهجا شدن پروتز کمتر است.
برای ثابت نگه داشتن پروتز در جای خود، برش ایجاد شده در بافت باید کاملا به اندازه باشد و همچنین میتوان بافتهای نرم اطراف را به استخوان بخیه زد. در انتها برش ایجاد شده روی پوست بخیه زده میشود و جراحی به اتمام میرسد.
بعد از جراحی
جراحی کاشت پروتز چانه ممکن است با بیهوشی موضعی یا عمومی انجام شود که این موضوع بستگی به شرایط انجام جراحی دارد. این عمل باید در اتاق مخصوص جراحی انجام شود و در حدود دو ساعت طول میکشد. معمولا برای آن که طی دورهی ابتدایی بعد از عمل که به طور طبیعی چانه تورم دارد، پروتز از جای خود حرکت نکند، ناحیه چانه با باند بسته میشود.
بهبودی
دورهی بهبودی بعد از کاشت پروتز فک و چانه بین 1 تا 7 روز طول میکشد. با این حال شما میتوانید از همان روز انجام جراحی، فعالیتهای خود را آغاز کنید. طی سه روز اول پس از جراحی معمولا توصیه میشود که رژیم غذایی مایع داشته باشید و سعی کنید روی چانهی خود هیچ فشاری وارد نکنید، چرا که بخیههای ایجاد شده در چانه بسیار حساس هستند. تا هفتهی دوم پس از جراحی بیمار تنها اجازه دارد که فعالیتهای فیزیکی سبک داشته باشد. ناحیه اطراف چانه تا مدتی حالت بیحس خواهد داشت که این حالت طبیعی است و حس لامسه به تدریج باز میگردد.
نتایج جراحی چقدر ماندگاری دارند؟
نتایج اولیه جراحی بعد از گذشت یک ماه نمایان میشوند. نتایج نهایی جراحی نیز ممکن است بعد از یکسال مشخص شوند. در این مدت زمان پروتز باید در جای خود ثابت شود تا نتیجه نهایی که حالتی طبیعی دارد مشخص شود. بسته به این که از چه نوع پروتزی استفاده شده است، نتایج عمل پروتز چانه ممکن است دائمی یا موقتی باشند.
خطرات
- سیاهی و درد
- تورم
- بیحسی
- احساس کشیده شدن پوست
- پروتز چانه ممکن است جا به جا شود. (خصوصا در مراحل اولیه بهبودی)
هزینه
هزینه عمل جراحی پروتز چانه شامل هزینهی بیهوشی، دستمزد جراح و هزینهی خدمات کلینیک میشود. نوع پروتز به کار رفته و تکنیک جراحی و همچنین موقعیت جغرافیایی کلینیک نیز در تعیین هزینههای جراحی موثر هستند.