لیزر موهای زائد یک روش سریع، ملایم و مؤثر جهت رفع موهای ناخواسته بهصورت دائمی است. لیزر موهای زائد روشی است که در آن موها با استفاده از یک لیزر پالسی بلند از بین میروند.
این فرایند از رشد مجدد موها در ناحیه تحت درمان جلوگیری میکند. با استفاده از لیزر موهای زائد میتوان موهای ناخواسته را در هر ناحیهای از بین برد. انرژی لیزر یک روش بسیار مؤثر، هدفدار و ثابتشده را جهت از بین بردن موها فراهم میکند.
لیزر موهای زائد امروزه یکی از شایعترین روشهای زیبایی است. رفع موهای زائد با لیزر راحتترین و مقرون بهصرفهترین روش جهت از بین بردن موهای ناخواسته از هر بخشی از بدن و صورت است. متخصص کلینیک پوست و موی رازی موها و نوع پوست شما را بررسی میکند تا تعیین کند که کدامیک از روشهای لیزر موهای زائد برای شما مناسبتر است و همچنین تعداد و فواصل بین جلسات موردنیاز برای دستیابی به نتایج مطلوب را مشخص میکند. نتیجهٔ نهایی پوستی صاف، نرم و بدون مو است.در خصوص دریافت مشاوره برای لیزر موهای زائد و مطرح کردن سؤالات خود یا رزرو نوبت با شمارههای 02188334029 و 02188333259 تماس حاصل فرمایید.
رفع موهای زائد با لیزر چیست؟
لیزر موهای زائد صورت و بدن یک روش پزشکی است که در آن از لیزر برای از بین بردن موهای ناخواسته استفاده میشود. در حین درمان، پرتوی لیزر از میان پوست عبور دادهشده و به فولیکول مو میرسد. حرارت شدید لیزر موجب تخریب فولیکول مو میشود و بدون آسیب رساندن به بافت یا پوست اطراف از رشد مو در آینده جلوگیری میکند. پارامترهای لیزر با بررسی آناتومی فولیکول مو و تطابق دقیق نور لیزر و مدت پالس با اندازه، عمق و موقعیت فولیکول، تعیین میشوند. این روش رنگدانههای تیرهٔ مو را هدف قرار داده و موجب آسیب حرارتی یا مکانیکی به فولیکول مو میگردد.
کاندیدهای درمان
به دلیل ماهیت تکنولوژی لیزر موهای زائد، این درمان برای هرکسی مناسب نمیباشد. ازآنجاییکه لیزر رنگدانههای تیره را هدف قرار میدهد، مو باید تیرهتر از پوست اطراف باشد. بنابراین، کاندیدهای ایدهآل افرادی با پوست روشن و موی تیره هستند. اشخاص با موی بور و قرمز و پوست برنزه و نیز افراد با پوست تیره کاندیدهای خوبی برای رفع موهای زائد با لیزر نمیباشند. برخی شرایط پزشکی باعث منع مصرف این درمان میشوند. این شرایط شامل زنان باردار، افرادی که در ۶ ماه گذشته از آکوتان استفاده کردهاند و افرادی که داروهای حساسیتزا به نور مصرف میکنند.
نواحی قابلدرمان با لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد را میتوان برای نواحی زیر استفاده کرد:
- کمر
- سینه
- صورت، بخصوص لب بالا و چانه
- گردن
- شانهها
- لب
- چانه
- بازوها
- پاها
مزایای لیزر موهای زائد
تعدادی از مزایای لیزر موهای زائد در ادامه آورده شده است:
- مناسب برای انواع پوست
- بیخطر جهت درمان نواحی مختلف بدن
- سریعتر و دقیقتر از تمام روشهای رفع موهای زائد
- با پیشرفت درمان، این روش بهتدریج موجب صافتر و نرمتر شدن پوست میشود.
- یکی از بهترین و مقرون بهصرفهترین روشها جهت دستیابی به نتایج طولانیمدت
- نتایج بهصورت فوری قابلمشاهده هستند.
انواع روشهای لیزر موهای زائد
- لیزر الکساندرایت:این لیزر یکی از پرکاربردترین لیزرهای مورداستفاده برای رفع موهای زائد است. لیزر الکساندرایت جهت درمانهای رفع موهای زائد برای انواع مختلف پوست و رنگهای مو ایجادشده است. این روش بهویژه برای افراد با پوست روشن تا زیتونی مؤثر است. این لیزر که از سریعترین انواع لیزر است جهت درمان نواحی بزرگی از بدن مناسب میباشد.
- لیزر دایود: لیزر دایود با استفاده از طول موجهای بلند جهت رفع مؤثر موهای زائد عمل میکند درحالیکه از پوست محافظت کرده و کمترین آسیب ممکن را به پوست میرساند. لیزر دایود برای پوستهای تیرهتر بیشتر تأثیر را داشته و برای موهای روشن و ریز تأثیر کمتری دارد. این لیزر نواحی بزرگی را تحت پوشش قرار میدهد و با داشتن نرخ تکرار سریع امکان درمان سریع نواحی گستردهای از بدن را فراهم میکند.
پیش از رفع موهای زائد
- پیش از جلسهٔ اول، پرهیز از اپیلاسیون به مدت شش هفته مهم است. در این مدت از موچین نیز نباید استفاده کرد. لیزر باید بتواند فولیکولهای مو را شناسایی کند. در طول این دوره، تیغ کشیدن موها ایرادی ندارد.
- از قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور مستقیم خورشید دور بمانید. برنزه شدن پوست میتواند منجر به پیگمانتاسیون در نواحی که تحت درمان لیزر قرار میگیرند شود.
- اگر مستعد برافروختگی هستید، باید به مدت ۲۴ ساعت پیش از جلسهٔ درمانی از مصرف کافئین پرهیز نمایید.
- در روز پیش از درمان، باید موهای خود را با یک تیغ تمیز و نو بتراشید. بهاینترتیب لیزر میتواند محل فولیکولها را شناسایی کند. استفاده از یک تیغ تمیز و نو تضمین میکند که هیچ باکتری که میتواند موجب درماتیت یا اگزمای تماسی پس از درمان با لیزر شود، وجود نداشته باشد.
روش درمان
در روز درمان، از یک کرم بیحسکننده استفاده میشود، هرچند انجام این مرحله ضروری نمیباشد. علاوه بر این میتوان از نوک لیزری سرد، اسپری یا ژل برای راحتتر کردن درمان استفاده کرد. هم بیمار و هم متخصص رفع موی زائد با لیزر باید از عینکهای مخصوصی استفاده کنند که برای جلوگیری از آسیب نورهای مضر در حین درمان طراحیشدهاند. متخصص بر اساس یک معاینهٔ نسبتاً سریع اما کامل، لیزر را تنظیم کرده و ممکن است از لیزر بهصورت آزمایشی بر روی نقاط مختلفی استفاده کند. توان، اندازه و فرکانس پالس لیزر تنظیم میشود تا درمان جهت راحتی بیمار بهینه شود. سپس انرژی لیزر بهصورت دستی بر روی فولیکولهای مو متمرکز میگردد. بیشتر بیماران این روش درد و ناراحتی بسیار جزئی را تجربه میکنند و یا هیچچیزی در حین درمان احساس نمیکنند.
دستورالعملهای پس از درمان لیزر موهای زائد
- پرهیز از قرارگیری طولانیمدت در معرض نور ماوراءبنفش به مدت هفت روز پس از درمان
- عدم استفاده از محصولات خوشبوکننده به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از درمان
- پرهیز از آرایش به مدت ۲۴ ساعت
- در صورت بروز تاول، آن را سوراخ نکنید. اگر پوست دچار زخم شد تا زمان بهبودی از پماد آنتیبیوتیک استفاده کنید.
- بهمنظور تسکین درد ناشی از حرارت میتوانید از حولهٔ سرد، کیسه یخ یا آلوئهورا استفاده نمایید.
- بلافاصله پس از درمان از گرمکنندهٔ صندلی استفاده نکنید.
- از هرگونه درمان لیزری یا روشهای شیمیایی دیگر بر روی نواحی تحت درمان به مدت حداقل ۲ هفته پس از درمان یا تا زمان بهبودی پرهیز کنید.
- اگر در طول روز نیاز به بیرون رفتن دارید از کرم ضد آفتاب دارای روی با SPF ۲۰ یا بالاتر استفاده کنید.
- از اپیلاسیون یا استفاده از موچین برای از بین بردن موها خودداری کنید.
- جهت دستیابی به نتایج مطلوب، کل درمان را در فواصل توصیهشده توسط متخصص خود انجام دهید.
- بهمنظور به حداقل رساندن رشد موها بهطرف داخل، نواحی تحت درمان را لایهبرداری کنید.
تعداد جلسات درمانی موردنیاز
به دلیل ماهیت نامشخص چرخه رشد موها که در آن برخی موها بهطور فعال رشد میکنند درحالیکه سایر آنها نهفته هستند، با تقبل هزینه لیزر موهای زائد ، لیزر موهای زائد مستلزم چند جلسهٔ درمان جهت رفع موهایی که وارد مرحله رشد فعال خود میشوند، است. تعداد جلسات درمان موردنیاز برای تکمیل فرایند رفع موهای زائد برای هر شخصی متغیر است و در طول مشاوره تعیین میشود. بیشتر بیماران نیاز به ۴ تا ۶ جلسهٔ درمانی در فواصل ۴ تا ۶ هفتهای دارند.
هزینه
برخی عوامل تعیینکننده محدودهٔ هزینه درمان هستند. این عوامل عبارتند از:
- اندازه نواحی تحت درمان
- تعداد نواحی درمان
- موقعیت جغرافیایی
- تعداد جلسات مورد نیاز
- رنگ مو و پوست