داشتن موهای پرپشت برای افراد نمادی از جوانی، قدرت و زندگی سرشار است. برای بسیاری از مردان و زنان، موهای پرپشت و سالم نشانه زیبایی و اعتماد به نفس است که در تمام فرهنگها و سنین مورد توجه قرار میگیرد. افراد به طور طبیعی تمایل دارند که در ظاهر خود جذاب تر به نظر برسند. ریزش موی سر یکی از مشکلات شایع است که ممکن است به صورت کاهش حجم کلی موها در سر یا ایجاد خالی شدگیها در پوست سر مشخص شود. این مشکل معمولا در سنین بالای ۳۰ سالگی افراد رخ میدهد. اما امروزه مشاهده میشود که این مشکل حتی نوجوانان را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. اما به خوشبختی، به دلیل افزایش آگاهی ما درباره فرآیند و علت ریزش مو در افراد، درمان آن امکانپذیر شده است.
اگر شما از ریزش موی سر رنج میبرید، برای حل این مشکل چندین گزینه درمانی در اختیار دارید. متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی وضعیت ریزش موهای شما را ارزیابی و معاینه میکنند، سپس بر اساس آن، مناسبترین شیوه درمانی به شما توصیه میگردد. برخی از روشهای درمانی عبارتاند از: مزوتراپی، درمان PRP، لیزر درمانی و داروها. برای کسب اطلاعات بیشتر جهت درمان ریزش مو یا رزرو نوبت میتوانید با شماره ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ تماس حاصل فرمایید.
علل ریزش مو
ریزش موی سر میتواند در اثر عوامل متعددی ایجاد شود و در اغلب موارد نیز معمولاً بیش از یک عامل در ریزش موی افراد دخیل است.
آسیبهای فیزیکی
هر نوع آسیب فیزیکی مانند جراحی، تصادف یا یک بیماری شدید میتواند باعث ریزش موقت موها شود، که در اصطلاح به آن ” تلوژن افلوویوم” میگویند. موهای ما در چرخه عمر خود دارای سه مرحله مختلف هستند: مرحله رشد، مرحله استراحت و مرحله ریزش. هنگامی که شما در معرض یک واقعه استرسزای شدید قرار میگیرید، ممکن است چرخه رشد موها دچار شوک شده و موها وارد مرحله ریزش خود شوند. در اغلب موارد ریزش موی ناشی از آسیبدیدگیها سه تا شش ماه پس از تروما یا آسیب ظاهر میشود.
بارداری
رایجترین ریزش مو در زنان حدود سه ماه پس از زایمان رخ میدهد. افزایش برخی از هورمونها در دوران بارداری، ممکن است باعث ریزش موی افراد شود. پس از زایمان، با رسیدن هورمون به سطح طبیعی خود، ریزش موها متوقف شده و به چرخه عادی خود بازمیگردند. ریزش موی طبیعی که در دوران بارداری به تعویق افتاده است، ممکن است بهیکباره رخ دهد.
وراثت
شایعترین علت ریزش موی سر یک بیماری ارثی است که به آن طاسی با الگوی مردانه یا طاسی با الگوی زنانه میگویند. این حالت معمولاً به تدریج و با الگوهای قابل پیشبینی رخ میدهد، مانند عقب رفتن خط موها و طاسی منطقهای در مردان و نازک شدن موها در زنان.
کمبود پروتئین
بخش عمدهای از موهای ما را پروتئینها تشکیل میدهند. برای حفظ رشد موها استفاده از مواد غذایی سرشار از پروتئینها ضروری است. بدون مصرف پروتئین کافی، بدن نمیتواند به طور مؤثر موهای ریخته شده را با موهای جدید جایگزین کند.
محصولات و ابزارهای آرایشی مرتبط با موها
استفاده نادرست از ژلها، واکس مو و پمادها، میتواند به ریزش مو منجر شود. استفاده بیش از حد از دستگاه فر مو، اتوی مو، صاف کنندههای شیمیایی و سشوار میتواند باعث ریزش موها شود. مدل موی نامناسب، مانند بافتن محکم موها میتواند ریزش مو را تحریک نماید.
کمبود مواد معدنی و ویتامینها
اگر شما به کمخونی مبتلا باشید و در پی آن میزان آهن در جریان خون شما کاهش یافته باشد، شانس ریزش موهای شما افزایش خواهد یافت.
مصرف بیش از حد از ویتامین A
در حالیکه ویتامین A یک ماده مغذی و ضروری برای بدن ما محسوب میشود، استفاده بیش از حد از آن میتواند مضر باشد. مصرف بیشازحد ویتامین آ میتواند منجر به ریزش مو گردد.
افزایش سن
با افزایش سن، تغییراتی در بدن ما رخ میدهد که ممکن است برگشتناپذیر باشند. بخشی از این تغییرات، نازک شدن موها و ریزش دائمی آنها میباشد.
درمان
محلول ماینوکسیدیل
ماینوکسیدیل یکی از داروهای موثر برای درمان ریزش موی سر است که به طور گسترده در مردان و زنان استفاده میشود. این دارو بهطور واضح در درمان ریزش موی آندروژنیک (ریزش مو با الگوی زنانه یا مردانه) موثر است و احتمالاً در شرایط دیگر نیز مفید است. ماینوکسیدیل یک محلول موضعی است و میتوان آن را بر اساس تجویز پزشک یک یا دو بار در روز استفاده کرد.
مکانیزم عمل ماینوکسیدیل بر ریزش مو به این صورت است که این دارو جریان خون را در منطقه مورد استفاده افزایش میدهد. این افزایش جریان خون باعث رسیدن مواد مغذی بیشتر به فولیکولهای مو میشود و از تحلیل فولیکولهای مو جلوگیری میکند. این باعث متوقف شدن ریزش مو میشود و در برخی موارد میتواند باعث رشد مجدد موها شود.
باور بر این است که ماینوکسیدیل با باز کردن کانالهای پتاسیمی در فولیکولهای مو، میتواند از ریزش مو در زنان و مردان جلوگیری کند.
فیناستراید
فیناستراید ۱ میلیگرم یکی از داروهایی است که اثر آن بر درمان طاسی با الگوی مردانه (آلوپسی آندروژنتیک) در فرق و در وسط پوست سر به اثبات رسیده است. این دارو فقط باید در مردان بالغ استفاده شود. این دارو میزان هورمون (DHT) را در بدن کاهش میدهد. کاهش میزان DHT منجر به افزایش رشد مجدد موها و کند شدن فرایند ریزش مو میشود. رشد موهای سایر قسمتهای بدن تحت تأثیر فیناستراید قرار نمیگیرد. زنان و کودکان نباید از این دارو استفاده کنند.
کورتیکواستروئیدهای موضعی
در آلوپسی آره آتا (نوعی ریزش مو ناشی از بیماریهای خود ایمن)، کورتیکواستروئیدها برای کاهش التهاب اطراف فولیکولهای مو مؤثر هستند. استروئیدهای موضعی تحت نام تجاری و میزان قدرت متفاوتی تولید میشوند، نحوه آمادهسازی و مصرف آنها نیز میتواند متفاوت باشد، آنها را میتوان بهصورت محلول، لوسیون، فوم، کرم، پماد و غیره از داروخانهها تهیه نمود.
درمان پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
پلاسمای غنی از پلاکت (پی آر پی)، که تحت عنوان (PRP) نیز شناخته میشود، یک روش درمانی پیشرفته است برای ریزش مو که در آن از پلاسمای غنی از پلاکت استفاده میشود. در این روش در ناحیهای که دچار ریزش مو شده است، محلول غنی از پلاکت تزریق میشود. تزریق پلاسمای غنی از پلاکت میتواند باعث تحریک و افزایش بازسازی بافتهای سالم بدن شود. در این روش مقداری از خون بیمار گرفته میشود و در داخل دستگاه سانتریفیوژ قرار داده میشود. دستگاه سانتریفیوژ نمونه خون را با سرعت بالایی به چرخش در میآورد. در نتیجه سلولهای قرمز و سفید خون از پلاکتها و پلاسما جدا میگردند. در انتها محلولی برای ما فراهم میشود که بهطور معمول ۳ تا ۵ برابر غلظت پلاکت آن بیشتر از پلاسمای طبیعی خون است. پس از آن محلول بهدست آمده در مناطقی که موها نازک شدهاند و یا دچار ریزش گشتهاند، تزریق میشود، پس از تزریق فاکتورهای رشد آزاد و فعال میگردند، در نتیجه فولیکولهای خفته مو دوباره احیا میشوند.
مزوتراپی
مزوتراپی یک روش درمانی است که موادی مانند اسیدهای آمینه، ویتامینها، مواد معدنی و دیگر داروها را به منطقه مورد نظر در پوست میرساند. این روش باعث جوانسازی پوست میشود و از ریزش موها جلوگیری میکند. همچنین، با افزایش گردش خون در سراسر پوست، فولیکولهای مو احیا میشوند و در نهایت شروع به تولید تارهای مو میکنند. پزشک ناحیه تزریق را مشخص میکند و با استفاده از سوزنهای بسیار نازک، مقدار مناسبی از محلول را در ناحیه مورد نظر تزریق میکند تا مواد مغذی وارد پوست شود. این کار فرایندهای ترمیمی مو را تحریک کرده و باعث افزایش گردش خون در پوست میشود. ممکن است هنگام انجام فرایند، مقداری ناراحتی برای بیمار ایجاد شود، بنابراین در صورت تمایل میتوانید از بیحسیهای موضعی کمک بگیرید.
درمان مزوتراپی یک روش پیشرفته و بیخطر است که بدون نیاز به جراحی، میتواند انواع مختلف ریزش مو در زنان و مردان را بر اساس شرایطشان درمان نماید. ریزش مو باید تقریباً بلافاصله پس از درمان متوقف شود، زیرا پس از احیای مجدد فولیکولهای مو، موهای جدید نیز دوباره رشد خواهند کرد.
لیزر درمانی
لیزر درمانی به کمک لیزرهای کمتوان میتواند باعث رشد مجدد موها شود. فرآیندی که در آن، فوتونهای نوری به بافتهای بدن تابانده میشوند، در نتیجه سلولهای تحلیل رفته این انرژی را جذب کرده و خود را ترمیم مینمایند. انرژی لیزر باعث میشود سلولها عملکرد خود را مجدداً بازیافته و به چرخه منظم قبلی خود باز گردند. اگرچه به صورت مستقیم لیزر بر رشد مجدد موها تأثیر نمیگذارد، اما اگر به درستی اعمال شود، میتواند نتایج بسیار مثبتی بر رشد مجدد موها داشته باشد.
درمان با استفاده از لیزرهای کمتوان به طور گستردهای برای درمان آلوپسی آندروژنتیک، یک نوع ریزش مو که به دلیل افزایش هورمون DHT موجب ریزش مو با الگوی پیشرونده میشود، استفاده میشود. در حال حاضر، این روش در مطبهای پزشکی، کلینیکهای ترمیم مو و مراکز درمانی به منظور تحریک رشد مو مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از این روش، میتوان به مقابله با ریزش مو و جلوگیری از نازک شدن موها پرداخت. درمان با لیزر معمولاً به ترکیب با سایر روشهای درمانی استفاده میشود.