آدرس: تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک تخصصی پوست و مو رازی

درمان افتادگی پلک با جراحی زیبایی پلک بالا و پایین (بلفاروپلاستی)

افتادگی پلک یا پتوز، یک مشکل پاتولوژیک است که ممکن است ناشی از جراحت، پیری یا برخی بیماری‌ها باشد. این بیماری می‌تواند یک چشم (پتوز یک‌طرفه) یا هر دو چشم (پتوز دوطرفه) را درگیر کند. این مشکل ممکن است به صورت تکراری بازگردانده شود یا به طور دائمی باقی بماند. در بعضی موارد، این مشکل ممکن است از زمان تولد وجود داشته باشد (به آن پتوز مادرزادی می‌گویند) یا در طول زندگی ایجاد شود (که به آن پتوز اکتسابی می‌گویند). به تناسب شدت بیماری و میزان افتادگی پلک‌ها، دید فرد ممکن است کاهش یابد یا به طور کامل محدود شود. اکثراً، این مشکل قابل درمان است و افتادگی پلک می‌تواند به صورت طبیعی یا با مداخلات پزشکی رفع شود.

درمان افتادگی پلک

 

علل مختلفی وجود دارد که می‌تواند باعث افتادگی پلک شود. متخصصین پوست و موی کلینیک رازی می‌توانند با انجام معایناتی به شما بگویند که آیا شرایط انجام عمل بلفاروپلاستی را دارید یا نه. این یک عمل جراحی جزئی است که در آن چربی، ماهیچه و بافت‌های اضافی دیگر برداشته می‌شوند تا افتادگی پلک چشم درمان شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر و طرح سؤالات خود یا رزرو نوبت با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ و ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹ تماس حاصل فرمایید.

عمل بلفاروپلاستی


سالانه، صدها و هزاران مرد و زن عمل بلفاروپلاستی را برای ارتقا دید خود انتخاب می‌کنند. پلک‌های افتاده می‌توانند باعث شوند که شما پیرتر به نظر رسیده و در دید شما اختلال ایجاد شود. با عمل بلفاروپلاستی این عوارض اصلاح می‌شوند. بلفاروپلاستی شامل عمل جراحی زیبایی پلک بالا و پایین برای درمان و اصلاح پلک‌های افتاده بوده که در آن پوست، عضلات و چربی‌های اضافی برداشته می‌شود.

 

 

علل افتادگی پلک


افتادگی پلک ممکن است ناشی از عوامل مختلفی مانند افزایش سن، دیابت، سکته مغزی، سندرم هورنر، میاستنی گراویس یا تومور مغزی یا سرطان باشد که بر عملکرد عصب‌ها و عضلات تأثیر می‌گذارد. برخی از دلایل شایع افتادگی پلک عبارتند از:

  • افزایش سن: پیری می‌تواند باعث کاهش کشش عضلات لواتور چشم شده و باعث ایجاد چین و چروک در اطراف چشم گردد.
  • افتادگی پلک مادرزادی: این وضعیت ممکن است ناشی از عدم شکل‌گیری عضلات لواتور یا بالابرنده باشد.
  • اختلالات عصبی: عواملی همچون عصب جمجمه، جراحات مغزی، تومور مغزی، سکته مغزی، آنوریسم و دیابت طولانی‌مدت می‌توانند باعث ابتلا به افتادگی پلک شوند.
  • اختلالات عضلانی: دیستروفی عضلانی که یک بیماری ارثی عضلانی است می‌تواند بر قدرت تحرک چشم‌ها اثر گذاشته و باعث بروز برخی عوارض برای چشم شود. افتادگی پلک چشم می‌تواند یکی از علائم ابتلا به این بیماری باشد.
  • آسیب‌دیدگی چشم: آسیب‌دیدگی و جراحات چشم در اثر یک حمله یا تصادف ممکن است باعث ابتلا به پتوز شود
    علائم افتادگی پلک چشم
  • افتادگی یک به هر دو پلک چشم
  • مشکل داشتن در باز کردن چشم
  • خستگی زیاد چشم
  • انحراف چشم
  • دو بینی
  • افزایش اشک
  • خشکی چشم
  • اختلال در بینایی (در صورتی که افتادگی شدید و جدی باشد)

تشخیص افتادگی پلک چشم


پزشک در جلسه مشاوره از شما درباره علائم، سوابق بیماری‌های خانوادگی و سوابق بیماری‌های شخصی شما پرسش‌هایی می‌پرسد. این مرحله اولیه برای تشخیص افتادگی پلک چشم است، اما معایناتی نیز برای بررسی تأثیر افتادگی پلک بر دید انجام می‌شود. همچنین، آزمایش خون ممکن است برای بررسی دیابت یا ابتلا به بیماری‌های خودايمنی که ممکن است دلیل افتادگی پلک باشند، انجام می‌شود. پزشک ممکن است با استفاده از عکس‌برداری از طریق اشعه ایکس، ناهنجاری‌های ساختاری در چشم‌ها را شناسایی کرده و بتواند با مشکل مبارزه کند. علاوه بر این، انجام سی تی اسکن و ام آر آی نیز برای بررسی مشکلات مغز و اعصاب انجام می‌شود.

انجام عمل بلفاروپلاستی برای چه کسانی مناسب است


مردان و زنانی که از نظر فیزیکی و روانی سالم بوده و انتظارات واقع‌بینانه‌ای در مورد نتایج حاصل از عمل بلفاروپلاستی دارند گزینه‌های مناسبی برای انجام عمل پلک چشم هستند. عمل جراحی پلک معمولاً در بیماران بالای ۳۵ سال انجام می‌شود اما اگر مسائل وراثتی باعث افتادگی پلک چشم شده باشد، این عمل ممکن است روی پلک افراد جوان‌تر هم انجام شود. برخی بیماری‌ها مانند پرکاری تیروئید یا بیماری گراوی، خشکی چشم یا مشکلات اشکی، فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختلالات گردش خون احتمال بروز خطرات احتمالی را در عمل جراحی پلک چشم افزایش می‌دهند و باید قبل از انجام عمل در مورد آنها با جراح صحبت شود.

مشاوره برای عمل بلفاروپلاستی


در جلسه مشاوره اولیه، امکان بررسی و گفتگو درباره اهداف زیبایی شما وجود دارد. جراح شرایط شما را برای انجام عمل بررسی می‌کند و مشخص می‌کند که کدام نوع بلفاروپلاستی برای شما مناسب است. پس از درک اهداف شما، جراح ممکن است عمل‌های مکمل یا مرتبط را نیز پیشنهاد دهد. شما باید در جلسه مشاوره آمادگی داشته باشید و سوابق پزشکی خود را توضیح دهید.

انواع عمل جراحی بلفاروپلاستی


عمل بلفاروپلاستی انواع مختلفی دارد که شامل بلفاروپلاستی پلک بالا، بلفاروپلاستی پلک پایین و بلفاروپلاستی ترکیبی می‌شود. بلفاروپلاستی پلک بالا برای رفع مشکلات مرتبط با افتادگی پلک، پف چشم و چین و چروک‌های اطراف چشم استفاده می‌شود. بلفاروپلاستی پلک پایین بر روی نواحی پایین چشم تمرکز دارد و مشمول سیاهی زیر چشم، پف زیر چشم و چربی‌های انباشته شده زیر چشم می‌شود. در بلفاروپلاستی ترکیبی، هدف ترمیم و اصلاح مشکلات هر دو پلک بالایی و پایینی و دستیابی به ظاهری بهتر است.

بلفاروپلاستی پلک بالایی چشم

افتادگی پلک بالایی چشم

عمل بلفاروپلاستی پلک بالایی معمولاً تحت بیهوشی عمومی یا موضعی انجام می‌شود و طول عمل حدود یک ساعت است. در این عمل، جراح ابتدا محل برش و نقاط علامت‌گذاری بر روی چین و چروک‌های پلک را انجام می‌دهد تا پس از عمل، اسکار کمتری در این نقاط باقی بماند. سپس با ایجاد شکاف و برداشتن چربی اضافی یا جابجایی آن، پوست و عضلات شل شده درمان می‌شوند. در نهایت، برای بستن محل شکاف، بخیه‌های ریز استفاده می‌شود تا اسکارها در حد امکان قابل مشاهده نباشند.

 

 

عمل جراحی پلک پایین

عمل جراحی پلک پایین

عمل بلفاروپلاستی پلک پایین معمولاً تحت بیهوشی عمومی یا موضعی انجام می‌شود و ممکن است تا دو ساعت طول بکشد. در این روش جراحی، جراح یک شکاف کوچک و غیر قابل مشاهده را در امتداد خط مژه و چین و چروک‌های پلک پایینی ایجاد می‌کند. سپس چربی، ماهیچه و پوست اضافی برداشته شده و شکاف با استفاده از بخیه بسته می‌شود. اگر چربی اضافی باعث پف مژه‌ها شده باشد، این مسئله با عمل بلفاروپلاستی ترانس کانجانکتیو اصلاح می‌شود. برای ترمیم این عارضه داخل پلک پایینی، یک شکاف ایجاد می‌شود و چربی‌های اضافی از این شکاف خارج می‌شوند. بعد از بسته شدن این شکاف‌ها با بخیه، آن‌ها نامشخص خواهند بود و به راحتی دیده نخواهند شد. این بخیه‌ها عموماً جذبی هستند و اسکار باقی مانده از این عملیات دیده نخواهد شد.

پس از عمل جراحی

پس از عمل از باند استریل استفاده شده و جراح ممکن است پمادی برای خشکی چشم تجویز نماید.

دوران نقاهت و بهبودی


بلافاصله پس از انجام بلفاروپلاستی، ممکن است مقداری تورم و کبودی در محل عمل ایجاد شود. این عوارض در دو روز اول بعد از عمل بدتر می‌شوند و سپس بهبود می‌یابند. در حین این دوره، ممکن است احساس دردی وجود داشته باشد، اما احتمالاً نیازی به مصرف داروهای مسکن و ضد درد در روز بعد از عمل نخواهد بود. در دو روز اول پس از عمل، می‌توانید یخ را روی منطقه عمل قرار داده و از پمادهای آنتی‌بیوتیک مانند باکیتراسین بر روی خط زخم استفاده کنید. همچنین، در دو هفته اول پس از عمل، باید از انجام تمرینات ورزشی و فعالیت‌های شدید پرهیز کنید. بخیه‌ها معمولاً در مدت ۵ تا ۷ روز پس از عمل برداشته می‌شوند.

 

پیش‌آگاهی


انجام عمل بلفاروپلاستی معمولاً در درمان افتادگی پلک مادرزادی و حادثه بسیار مؤثر است. اگر عمل جراحی باعث شود که چشم در هنگام خواب کمی باز بماند، ممکن است پس از عمل، کرم دور چشم شب تجویز شود.

هزینه


هزینه انجام عمل جراحی بلفاروپلاستی بسیار متغیر بوده و به روش درمان، تبحر و تجربه جراح و تعداد پلک‌های مورد عمل جراحی قرار گرفته بستگی دارد.

فهرست مطالب

مشاوره رایگان