برای افرادی که به دلیل آتروفی عضلانی، آسیب دیدگی یا سانحه در ناحیه ساق پا دچار مشکل شدهاند، خبر خوشی داریم؛ به روش جراحی زیبایی پروتز ساق پا و تزریق چربی به ساق پا میتوان ساق پا را دوباره خوش تراش و متناسب کرد.
همچنین چاق کردن ساق پا به افرادی توصیه میشود که باشگاه رفتن را تازه شروع کردهاند و هنوز نتوانستهاند ماهیچههای ساق پا را حجیم کنند.
چاق کردن ساق پا به دو روش زیر انجام میشود:
- جراحی پروتز ساق پا: جراح برشی را در پشت پا نزدیک چین عقبی زانو ایجاد میکند تا جای زخم جلب توجه نکند. سپس جراح پروتز مخصوص را در ناحیه ساق پا قرار میدهد.
- تزریق چربی یا لیپوفیلینگ: این روش به بیمارانی توصیه میشود که میخواهند علاوه بر چاق کردن ساق پا تودههای چربی انباشته شده در دیگر بخشهای بدن را نیز از بین ببرند و تناسب اندام را بهبود بخشند. چربی لازم برای تزریق در ساق پا از ناحیهای از بدن گرفته میشود که بیمار تمایل به لاغری موضعی آن دارد.جهت دریافت اطلاعات و یا رزرو وقت مشاوره با متخصصین در کلینیک زیبایی رازی میتوانید با شمارههای ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ و ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹ تماس حاصل فرمایید.
روشهای حجیم کردن ساق پا
تزریق چربی
چاق کردن ساق پا و ران با تزریق چربی روشی ساده برای زیباسازی است. شرط اصلی انجام جراحی زیبایی ساق پا این است که بیمار چربی اضافی قابل توجهی داشته باشد تا با تخلیه و تزریق مجدد آن بتوان کل پا را چاق کرد؛ برای این کار بسته به بلندی پا به حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی لیتر چربی نیاز است.
متقاضی ایدهآل برای تزریق چربی
تزریق چربی به ساق پا یک روش مناسب برای تقویت و اصلاح ساختار هر ناحیهای از پایین پا است. این روش درمانی برای افرادی که پاهای بسیار لاغر و نامتناسب دارند یا پاهایشان پس از ابتلا به فلج مغزی، فلج اطفال، روماتیسم یا بیماری التهابی مفصل (آرتریت) کمانی شده است، بسیار مناسب است. تزریق چربی به عنوان یک روش اصلاحی، میتواند هر نوع آسیب دیدگی یا عدم تقارن را در این ناحیه اصلاح کند. بسیاری از افرادی که به این درمان نیاز دارند، دارای پاهایی لاغر و استخوانی یا پاهای کمانی هستند. این ناهماهنگی در ظاهر پاها گاهی باعث تمسخر اطرافیان میشود و ترس از مورد تمسخر قرار گرفتن مانع از لذت بردن از فعالیتهایی مانند رفتن به ساحل یا پوشیدن لباسهای راحتی میشود. همچنین، لاغری مچ و ساق پا میتواند باعث کمانی پاها شود و قسمت پایین پا را نامتناسب نشان دهد. استفاده از پروتز سیلیکونی در ساق پا، به خصوص برای افرادی که به زیباسازی و افزایش وزن ساق پا نیاز دارند، مشکلات را حل نمیکند و در واقع عدم تناسب را بیشتر برجسته میکند.
مزایا
تزریق چربی به جای پروتز سیلیکونی برای چاق کردن ساق پا دارای مزایای بسیاری است. این روش باعث نمیشود که زخمی باقی بماند، راه رفتن را دشوار نمیکند و دردی به دنبال ندارد. همچنین، بیمار میتواند بسیار زود به محل کار بازگردد و چربی را میتوان در هر نقطهای از پا تزریق کرد. احتمال عفونت و خونریزی در این روش تقریباً صفر است و چربی تزریق شده مانند پروتز جابجا نمیشود. به علاوه، نتایج تزریق چربی طبیعی و شاخصترین مزیت این روش است.
این روش برای بانوانی که به پوشیدن دامن کوتاه علاقه دارند گزینهای ایدهآل است و آقایان نیز میتوانند پس از این عمل بدون ترس از معلوم شدن ساق لاغر پاها شلوارک بپوشند.
روش تزریق چربی برای چاق شدن ساق پا
در این روش، پزشک ابتدا چربی لازم را با سرنگ و یک کانولای (سوزن) بسیار کوچک از یک یا چند ناحیه از بدن بیمار تخلیه میکند و سپس سلولهای چربی تخلیص و با سلولهای بنیادی بدن خود بیمار ترکیب میشود. سپس محلول به دست آمده در ناحیهای از پا تزریق میشود که حجیم کردن آن مورد نظر است. این عمل تحت بیهوشی عمومی یا با اعمال بیحسی موضعی و آرام بخشی انجام میشود و به بیمار توصیه میشود که یک شب در کلینیک بستری شود.
تزریق چربی به جای پروتز سیلیکونی برای چاق و زیبا کردن ساق پا تعادل و تناسب پا را بهبود میدهد و نتایجی دائمی و بدون جای زخم به دست میدهد.
دوران بهبود
پا باید به مدت یک ماه با پانسمان مخصوص بسته شود. بیمار پس از باز کردن پانسمان میتواند فعالیتهای معمول را ازسربگیرد.بیمار فردای روز عمل میتواند بدون احساس ناراحتی یا با تحمل ناراحتی جزیی به سر کار برگردد. اکثر بیماران پس از تزریق چربی نیازی به مصرف داروی مسکن ندارند.بیمار پس از ۵ روز میتواند به باشگاه برود و پس از یک هفته نیز به ساحل برود و با خیال راحت شنا کند.
جراحی پروتز برای چاق شدن ساق پا
در این مداخلهی جراحی پروتز ژل سیلیکونی در ساق پا قرار داده میشود تا پا زیباتر شود و ساق پا چاقتر شود.
جراحی پروتز معمولاً برای هر دو پا انجام میشود تا تقارن پاها حفظ شود، البته در بعضی موارد در صورت آتروفی ناشی از سانحه یا فلج اطفال پروتز یک پا کافی خواهد بود. پروتز ممکن است بیضی شکل باشد یا شکل کالبدشناختی پا را داشته باشد؛ جراح پروتز مناسب را با توجه به وضعیت بیمار انتخاب میکند.
کاربرد جراحی پروتز
این درمان برای بیمارانی توصیه میشود که پاهای بسیار لاغر و ساق پای خطی و بدون انحناء دارند.
بیحسی/ بیهوشی
جراحی پروتز تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی اپیدورال انجام میشود.
تکنیک جراحی
جراحان، در روند قرار دادن پروتز در ناحیه مورد نظر، اندازهگیری سایز و آناتومی بیمار را به دقت انجام میدهند. با استفاده از مداد مخصوص، پوست را علامتگذاری میکنند و فضایی که برای قرار دادن پروتز لازم است، به عنوان پاکت یا کیسه محاسبه میشود. سپس جراح، یک برش افقی به طول ۴ سانتیمتر در پشت زانو ایجاد میکند و پروتز را زیر فاسیای ساق پا قرار میدهد. این روش باعث میشود پروتز به بخشی از ساختار عضلانی تبدیل شود و همراه با سایر ساختارهای پا به شکل طبیعی حرکت کند. سپس جراح، برش را لایه به لایه با استفاده از بخیه اینترادرمال دوخت میکند. بیمار پس از عمل جراحی پروتز باید به مدت ۲۴ ساعت در بستر بماند.
مدت زمان جراحی
جراحی پروتز عملی سریع است و حدود ۶۰ دقیقه طول میکشد.
دوران بهبود
بیمار باید گن فشردهساز مخصوص را به پا بندد. او میتواند بلافاصله پس از جراحی بایستد و بدون استفاده از عصا یا چوب زیربغل راه برود. اما باید به پا استراحت دهد و آن را اندکی بالا بگذارد تا ورم نکند. اگر شغل بیمار نیازی به فعالیتهای فیزیکی یا پیادهروی طولانی ندارد، میتواند یک هفته پس از جراحی به فعالیتهای روزمره خود بازگردد. مصرف آسپرین یا دیگر داروهای حاوی سالیسیلات تا دو هفته قبل و بعد از جراحی ممنوع است. بیمار باید به مدت یک هفته به پا استراحت دهد و پا را تا حد امکان بالا بگذارد. پس از ترخیص، بیمار میتواند ۴ تا ۵ بار در روز به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با سرعت آهسته راه برود و سپس پاها را بالا بگذارد تا از ترومبوز وریدی جلوگیری شود. البته ترومبوز وریدی اتفاق نادری است.
عوارض چاق کردن ساق پا
عفونت: عفونت بسیار نادر است و با مصرف آنتی بیوتیک از بروز آن جلوگیری میشود. در صورت بروز عفونت باید پروتز از ساق پا خارج شود و پروتز جدید پس از چند ماه در ساق پا قرار داده شود.
جابجا شدن پروتز: این عارضه پیآمد بزرگ بودن بیش از اندازه پاکت یا کیسه پروتز است که به پروتز اجازه حرکت کردن میدهد.
هایپرپیگمانتاسیون (تغییر رنگ) جای زخم: این عارضه از وضعیت بدن بیمار، قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا استفاده از داروهای خاص ناشی میشود.
جای زخم هیپرتروفیک و کلوئیدی (گوشت اضافه): اسکار هیپرتروفیک یک نوع بافت همبندی است که با کیفیت پایین و بسیار ضخیم است و به طور آهسته سفید میشود. مدت زمانی که جای زخم باقی میماند، به وضعیت جسمی بیمار و سن او بستگی دارد. کلوئید نیز یک نوع جای زخم است که در نتیجه آن زائدههایی شبیه تومور روی پوست ایجاد میشود. حضور بافت اضافی در بیماران با پوست سفید به صورت نادری رخ میدهد، اما در بیماران با پوست سیاه یا تیره معمول است.
انقباض کپسولی: پس از جراحی پروتز ساق پا نیز مانند جراحی پروتز سینه احتمال دارد که به مرور زمان انقباض کپسولی ایجاد شود. البته انقباض کپسولی از عوارض نادر پس از پروتز ساق پا است، چون عضله پا پروتز را حین راه رفتن به طور مداوم ماساژ میدهد.
ترومبوز وریدی: یکی از عارضههای بسیار نادر پس از جراحی پروتز ساق پا است.