محبوبیت کاشت ابرو در سراسر جهان، به ویژه در میان خانمها رو به افزایش است؛ بسیاری از خانمهایی که بنا به دلایل مختلفی مانند تغذیه نامناسب، بیماریهای پوستی، استرس و شیمی درمانی با مشکل ریزش ابرو مواجه شدهاند، تصمیم میگیرند که از روشهای مختلف کاشت ابرو برای بازیابی موهای این ناحیه از صورت استفاده کنند، چرا که داشتن ابروهایی پرپشت و زیبا علاوه بر آن که زیبایی چهره را دوچندان میکند، اعتماد به نفس را نیز افزایش میدهد. چنانچه بخشی از ابرو به دلایلی مانند ریزش موی دائمی و ابتلا به بیماریهای پوستی یا تاتو کاملاً ریخته باشد و بعد از یک سال دوباره نروییده باشد، میتوان کاشت ابرو را انجام داد.
متقاضیان ایدهآل جراحی کاشت ابرو
افراد زیر میتوانند متقاضی عمل کاشت ابرو باشند:
- خانمها و آقایانی که به دلایل ژنتیکی و ارثی ابرو ندارند یا ابروهایشان بسیار کمپشت است.
- خانمهایی که بیش از اندازه ابروهایشان را با موچین کندهاند یا ابروهایشان را تاتو کردهاند.
- خانمها و آقایانی که در اثر سوختگی، تصادف یا جراحی جای زخم یا اسکار روی ابروهایشان وجود دارد.
- خانمهایی که به ابروهایشان به دلیل ابتلا به بیماریهای تیروئید ریخته است.
- افرادی که میخواهند ابروهایی پرپشت و خوشحالت داشته باشند.
کاشت ابرو برای زنان چگونه انجام می شود؟
متخصص هر ابروی بیمار را به دقت با توجه به اجزای چهره بیمار و البته ترجیح و نظر خود بیمار طراحی میکند. همچنین جراح کاشت ابرو به پرپشتی مناسب ابرو، شکل کمان ابرو، بلندی ابرو و فاصله بین ابروها نیز توجه میکند.
جراح گرفتهای اهدایی را به روش کاشت واحد فولیکولی (FUT) یا استخراج واحد فولیکولی (FUE) از ناحیه پشت سر، بالای گوش یا دیگر بخشهای بدن جدا میکند. سپس برشهای کوچکی را روی ناحیه دریافت کننده ایجاد میکند و موهای اهدایی را در این ناحیهها قرار میدهد.
بیمار از ابتدا تا انتهای جراحی کاشت ابرو هوشیار است. عمل کاشت ابرو نیازی به تزریق داروی بیهوشی ندارد و بیمار میتواند داروی آرامبخش را قبل از جراحی مصرف کند.
ناحیه ابرو آماده میشود و جراح برشهای بسیار ظریفی را در این ناحیه ایجاد میکند. این برشهای کوچک مانند گیرههای محکمی عمل میکنند که تار موی پیوندی جدا شده از ناحیه اهدا را در خود نگه میدارند. برای این که بهترین و طبیعیترین نتیجه ممکن به دست بیاید، لازم است که جراح به جهت طبیعی رویش موها و پراکندگی و پرپشتی آنها توجه کند. رشد موهای کاشته شده در ناحیه ابرو از الگوی رشد موهای سر پیروی میکند. ابروی کاشته شده دائمی است، موهای آن با سرعتی ثابت رشد میکند و بیشتر از ابروهای عادی نیاز به اصلاح دارد. هر ابرو به 300 تا 1000 فولیکول مو نیاز دارد؛ تعداد فولیکولهای لازم برای کاشت ابرو به جنسیت و نژاد بیمار و اجزای چهره وی بستگی دارد.
تعیین شکل ابروها قبل از جراحی
اکثر بیماران عکسی از هنرپیشه یا فرد مشهوری که شکل ابروهایش را دوست دارند، به پزشک نشان میدهند یا عکسی از دوران جوانی خودشان را برای نشان دادن وضعیت ابروهایشان در گذشته به همراه میآورند. جراح علاوه بر بررسی تصاویر مورد نظر بیمار، به شکل، هماهنگی و تناسب ابروها با دیگر اجزای چهره بیمار توجه میکند. طرح ابروها در روز جراحی روی صورت بیمار کشیده میشود و بیمار درباره آن نظر میدهد.
دوران نقاهت بعد از جراحی کاشت ابرو
دوران نقاهت بعد از کاشت ابرو طولانی نیست، اما استراحت بعد از کاشت ابرو برای از بین بردن ورم لازم است. از بین رفتن ورم یک یا دو روز طول میکشد و ممکن است خراشهایی را هم روی ناحیه کاشت ابرو مشاهده کنید. برخی بیماران دچار خارش و سوزش ملایمی میشوند که البته موقتی است و با لوسیون موضعی برطرف میشود.
سوالات متداول
ممکن است ناحیه اهدا که گرفتها از آن گرفته شده است، طاس شود؟
خیر، جراح تک تک تارهای مو را به گونهای انتخاب میکند که اثری بر شکل و پرپشتی موهای ناحیه اهدا نداشته باشد. به علاوه جراح در روش قدیمی FUT، محل جدا کردن و جایگذاری موهای پیوندی را به گونهای طراحی و انتخاب میکند که جای زخم آشکاری باقی نماند.
چه متخصصینی کاشت ابرو انجام میدهند؟
جراحی کاشت ابرو توسط متخصص پوست انجام میشود. انتخاب جراح مناسب بسیار مهم است، چرا که هر پزشک و جراحی از تجربه و مهارت لازم برای طراحی و کاشت ابرو برخوردار نیست.
عمل کاشت ابرو چقدر طول میکشد؟
جراحی کاشت ابرو چهار تا پنج ساعت و در بعضی کلینیکها شش ساعت طول میکشد. نیمی از این زمان صرف جدا کردن گرفتهای مو و نیمی دیگر صرف کاشت آنها میشود.
آیا عمل کاشت ابرو دردناک است؟
چون بیماران داروی بیحسی دریافت میکنند، هیچ دردی را حین عمل احساس نمیکنند. اما وقتی اثر دارو کم میشود، ممکن است سوزش مختصری را احساس کنید که به خوبی با مصرف دارو کنترل میشود.
چند گرفت برای جراحی کاشت ابرو لازم است؟
برای کاشت مو بین تارهای ابروی فعلی یا پرپشتتر کردن ابروها به دوازده گرفت یا بیشتر نیاز دارید. تغییر شکل هر ابرو به 50 تا 250 گرفت نیاز دارد. تعداد گرفتها به اندازه، پرپشتی و شکل ابروها بستگی دارد.
خطرهای احتمالی و عوارض جانبی جراحی کاشت ابرو کدام است؟
عوارض مربوط به روشهای جدید کاشت ابرو بسیار جزئی است، بااین حال در موارد نادر ممکن است موها در جهت مخالف رشد کند. در این حالت میتوانید جهت تارهای مو را به جهت ایدهآل تغییر بدهید و در بدترین حالت میتوانید موها را با موچین جدا کنید. التهاب عارضه شایعی بعد از جراحی است که ظرف چند روز برطرف میشود.
دوران نقاهت بعد از کاشت ابرو چقدر طول میکشد و چه مدت بعد از جراحی میتوانم فعالیتهای روزانه را از سر بگیرم؟
دوران نقاهت بعد از جراحی کاشت ابرو بسیار کوتاه است و برخی بیماران ظرف دو روز میتوانند در محل کار حاضر شوند. البته محل کاشت ابروهای پیوندی تا پنج روز متورم خواهد بود.
نتیجه نهایی چه مدت بعد از جراحی مشخص میشود؟
موهای کاشته شده در ابرو نیز مانند موهای پیوندی سر ظرف دو ماه میریزد و دوباره رشد میکند. موهای کاشته شده ظرف چهار تا شش ماه کاملاً رشد میکند و رشد مو به طور مستمر ادامه مییابد.
هزینه جراحی کاشت ابرو چقدر است؟
هزینه جراحی کاشت ابرو به کلینیک محل درمان و وضعیت هر بیمار بستگی دارد. هزینه جراحی کاشت ابرو تابعی از تعداد گرفتهای لازم و حقالزحمه جراح است. بیمار باید هزینهای را به ازای هر گرفت پرداخت کند. هزینه درمان به موقعیت جغرافیایی کلینیک نیز بستگی دارد.
ماندگاری نتایج و اثر جراحی کاشت ابرو چقدر است؟
موهای کاشته شده دائمی است و مانند موهای طبیعی بدن رشد میکند. البته از آنجایی که موهای کاشته شده خصوصیات موهای اطراف را به خود میگیرد، این موها بلندتر از موهای خود ابرو نمیشود. برای خوشفرم و مرتب نگه داشتن ابرو لازم است که این موها را نیز مانند ابروهای عادی اصلاح کنید.
جهت کاشت ابرو چه اهمیتی دارد؟
ابرو به طور کلی کمپشت شده است. در اکثر موارد از موی سر برای کاشت در ابرو استفاده میشود، چون موهای سر رشدی دائمی دارند و باید به طور مرتب اصلاح و مرتب شوند. کاشت ابرو درمانی تخصصی است و ایجاب میکند که جراح کاملاً از فیزیولوژی مو آگاه باشد و جهت رشد ابروها را در نقاط مختلف بداند. در غیر این صورت مو در جهت مناسب کاشته نمیشود و نتایجی غیرعادی به دست میآید که تناسبی با ابروی عادی و چهره بیمار ندارد.